Sebastian Ahon ja muut NHL-tähdet taitokisassa lyöneelle naispelaajalle oikeutta: sponsori maksaa saamatta jääneet voittorahat

Virallisen NHL:n taitokisan ulkopuolella ihmetekoja tehnyt Brianna Decker saa välinevalmistajalta rahat, jotka olisivat kuuluneet hänelle tähdistötapahtuman syöttökisan voitosta.

Yhdysvaltain naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaaja Decker oli kutsuttuna mukaan perjantaina San Josessa pidetyn tapahtuman syöttelykisaan ja yllätti NHL-tähdet taidoillaan pahanpäiväisesti.

Decker teki nopeimman ajan kolmesta tehtävästä koostuvalla radalla, jossa piti ensin jakaa maalin takaa syöttöjä pahvisten pelaajafiguurien lapoihin, sitten heittää lättysyöttöjä esteiden yli pieniin maaleihin ja lopuksi syöttää kiekko eri paikkoihin syttyviä valopaneeleita kohti.

Decker kävi suorittamassa radan virallisen ajanoton ulkopuolella, mutta katsomossa tilanteen videolle taltioinut yliopistopelaaja Abby Sorkin tajusi nopeasti tilanteen.

Sorkin katsoi puhelimestaan, että Decker oli selvittänyt radan minuutissa ja kuudessa sekunnissa. Viralliseksi voittajaksi kuitenkin julistettiin Edmonton Oilersin saksalaispelaaja Leon Draisaitl kolme sekuntia hitaammalla ajalla.

Esimerkiksi Sebastian Ahon aika oli minuutin ja 18 sekuntia sekä toisella suomalaispelaajalla Mikko Rantasella jopa kaksi minuuttia ja 17 sekuntia.

– Istuin penkilläni, katsoin videota ja olin että hetkinen: minusta Brianna teki tuon nopeammin, Sorkin kommentoi USA Todaylle.

Pelaaja yllättyi somevideon väitteestä

Sorkin latasi videon Twitteriin, jossa alkoi pian kiihtynyt keskustelu tapahtuneesta. 25 000 dollarin voittoshekki oli ojennettu Deckerin sijaan 8,5 miljoonaa kaudessa tienaavalle NHL-tähdelle – tosin ei tälle itselleen, vaan valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Halusin ladata videon, jotta hän saisi ansaitsemaansa kunniaa. En odottanut tällaista lopputulosta. Ajattelin, että sen näkevät vain minun Twitter-seuraajani, Sorkin kommentoi.

Myös Decker kuuli ajastaan vasta somekohu myötä. Naispelaajan suoritusta ei nähty NBC:n tv-lähetyksessä, joten myöskään ajanottoa ei ollut näkyvissä yleisölle.

– En tiennyt siitä ennen kuin joku postasi sen videon. Sitten se alkoi levitä. Olin shokissa. En todellakaan osannut odottaa sitä, Decker hämmästeli.

Lauantaina välinevalmistaja CCM tarttui tilaisuuteen ja ilmoitti, että se maksaa bostonilaiselle palkintorahat, jotka tältä jäi saamatta. Decker kuuluu CCM:n tukemiin urheilijoihin. 



Lue myös:

    Uusimmat