SDP säästäisi satoja miljoonia valtion tietotekniikkahankkeista

SDP esittää säästöjä valtion tietotekniikkahankkeisiin. Puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan niistä voi löytyä satojen miljoonien eurojen säästöt ensi vaalikaudella, kun kokonaishankinta keskitetään oikealla tavalla.

Puolue lähtee myös siitä, että Suomen kuntarakenne tulee käydä uudelleen läpi sote-uudistuksen rinnalla. Rinteen mukaan on syytä kunnolla selvittää, millainen kunta on järkevä palveluiden tuottamisen ja ihmisten tarpeiden näkökulmasta.

Tärkeintä SDP:lle on talouskasvun hakeminen vientiä vahvistamalla. Rinteen mielestä uutta vientiä pitää rakentaa uusille kasvaville markkinoille Aasiaan ja Afrikkaan. Noin 60 prosenttia Suomen viennistä suuntautuu tällä hetkellä EU-maihin.

– Puhdas vesi, puhdas ilma ja energiatehokkuus ovat alueita, joissa Suomessa riittää osaamista.
Rinne on valmis pohtimaan myös jonkinlaista valtion takausta sellaisille pienille ja keskisuurille yritykselle, joiden on heikon taseensa vuoksi vaikea saada pankista lainaa. 

SDP julkistaa odotetut talouslinjauksensa tänään.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja