Sanna Marin juhlakohusta: "Olen totta kai hyvin väsynyt siihen, että tätä käydään läpi tällä yksityiskohtaisuuden tasolla"

0:41
Sanna Marin, miten arvioitte kykyänne hoitaa pääministerin tehtävää tässä tilanteessa? Katso vastaus videolta!

SDP:n puoluejohto ja eduskuntaryhmän johto kävivät "avoimen ja rehellisen" keskustelun pääministeriä ympäröivästä bilekohusta. Myös Sanna Marin vastasi useisiin kysymyksiin aiheesta.

Pääministeri Sanna Marinia noin viikon ajan ympäröinyt kohu nousi tänään asialistalle SDP:n puoluejohdon ja eduskuntaryhmän johdon kokouksessa Lahdessa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtmanin mukaan asiasta keskusteltiin kokouksen aluksi.

– Pääministeri käytti alussa puheenvuoron, jossa kävi viime aikojen tapahtumia läpi. Varmasti sen puheenvuoron tärkein viesti oli se, että opiksi on otettu. Ryhmä kävi avoimen ja rehellisen keskustelun ja arvosti tätä viestiä, Lindtman sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Varmaan kaikkien tavoite on nyt se, että jatkossa uutiset tulisivat itse asiakysymyksistä, joita olemme täälläkin käsitelleet.

Marin: "Minä en arvota ihmisiä heidän ammattiensa perusteella"

Pääministeristä julkaistiin viime viikolla videoita, joissa hän tanssii, laulaa ja juhlii villisti julkkisporukassa yksityisasunnossa.

Eilen julki tuli pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa otettu kuva, jossa kaksi naista suutelee ylävartalot paljastettuna valtioneuvoston virallisen tiedotusseinän edessä.

Marin kertoi tiedotustilaisuudessa, ettei ollut ennen eilistä tietoinen kuvasta.

Pääministeri totesi useaan otteeseen, että häntä kuvataan kaikkialla missä hän liikkuu. Niinpä hän ei osaa sanoa, onko jotakin kohahduttavaa materiaalia vielä julkistamatta.

– Minusta on kaikenlaista kuvamateriaalia varmasti myös niiltä viikonlopuilta jotka eivät vielä julkisuuteen ole nousseet, Marin sanoi.

– Mikäli lehdistö haluaa jokaisen yksittäisen kansalaisen minusta kuvatun videon tai kuvan julkaista ja sen etusivullensa nostaa, sille minä en mitään mahda. Kyllä lehdistöllä on voima kaikkien maailmassa olemassa olevien kuvien puitteissa tätä kuluvaa kesää viikkokausia esittää, jos näin haluatte toimia, Marin totesi.

Marin luetteli olleensa kesällä esimerkiksi Ruisrockissa, Flow-festivaaleilla, baarissa, ystäviensä luona sekä heidän kanssaan Kesärannassa.

Hän korosti, että lehdistöllä on oikeus kysellä hänen vapaa-ajanvietostaan, mutta sanoi itse keskittyvänsä asiakysymyksiin.

Pääministerin julkkisystäväporukassa on liikkunut sosiaalisen median vaikuttajia, ja tiedotustilaisuudessa Marinilta kysyttiinkin, onko hän miettinyt sitä, että vaikuttajat voivat saada taloudellista hyötyä Marinin kanssa oleskelemisesta ja sen esittelemisestä.

– Minun ystäväpiiriini ja ystäviini kuuluu monenlaisia henkilöitä. Siellä on hammaslääkäreitä, sairaanhoitajia, opettajia. Siellä on myös kulttuurialan ihmisiä, siellä on myös henkilöitä jotka tekevät sosiaalista mediaa työksensä. Minä en arvota ihmisiä heidän ammattinsa perusteella, Marin vastasi.

"Haluan keskittyä työtehtävien hoitoon"

Pääministeri Marin piti aiemmin tänään Lahden torilla puheen, jonka aikana bilekohusta puhuessaan hän murtui itkun partaalle.

Marin totesi aivan puheensa lopussa ottavansa tapauksesta opiksi. Nyt Marinilta kysyttiin, mistä hän tarkalleen ottaen aikoo ottaa opiksi.

– Haluan keskittyä työtehtävien hoitoon. Meillä on vaikea syksy edessä, vaikea talvi edessä, Marin sanoi.

Pääministerin mukaan edessä on vaikea syksy ja talvi energian hinnan noustessa ja vaalienkin lähestyessä, ja hän haluaa käyttää aikansa asiakysymysten ratkomiseen.

Toisaalta pääministeri korosti myös hoitaneensa työtehtävänsä tähänkin asti, myös koko kohun ajan.

– Uskoisin, että suomalaiset ihmiset ovat aika kyllästyneitä siihen, että tätä asiaa puidaan ja käydään läpi päivästä toiseen julkisuudessa. Myös itse olen totta kai hyvin väsynyt siihen, että tätä käydään läpi tällä yksityiskohtaisuuden tasolla.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on toivonut, että Marin antaisi toiminnastaan selvityksen eduskunnalle.

Marinin mukaan tapahtumat eivät ole vaikuttaneet viranhoitoonsa, ja pääministeri soisi, että eduskunnassa käsiteltäisiin politiikan sisältöjä eikä hänen yksityiselämäänsä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja