Sanna Marin liikuttui ääni sortuen puhuessaan bilekohusta: "Minä olen ihminen ja kaipaan joskus iloa, valoa ja hauskuutta"

Sanna Marin liikuttui kyyneliin puhuessaan kuvakohusta ja Ukrainasta 1:22
Katso videolta, kuinka pääministeri Marin murtui liki kyyneliin puhuessaan viime päivien kohusta sekä Ukrainasta.

Pääministeri Marin murtui liki kyyneliin puhuessaan häntä noin viikon ajan ympäröineestä bilekohusta. 

Pääministeri Sanna Marin (sd.) piti puheen SDP:n toritapahtumassa Lahdessa. 

Suurin osa Marinin puheesta käsitteli muun muassa sotaa Ukrainassa sekä SDP:n linjauksia politiikan kysymyksiin, esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen.

Lopuksi Marin puhui häntä noin viikon ajan ympäröineestä bilekohusta.

Marin sanoi, ettei kyseessä ole hänen pääministerikautensa ensimmäinen eikä todennäköisesti myöskään viimeinen kohu.

– Se kuuluu tähän asemaan, se kuuluu tähän tehtävään. Kaikista asioista tulee kymmenen ellei sata kertaa suurempia kuin mitä ne asiat todellisuudessa ovat olleet, Marin totesi.

– Voin sanoa sen ihan rehellisesti, että tämä viimeinen viikko ei ole ollut helpoin elämässäni. Se on ollut oikeastaan aika vaikea.

Marinin puheääni alkoi aiheesta puhuttaessa väristä ja pääministeri näytti murtuvan liki kyyneliin asti.

– Minä olen ihminen ja myös minä kaipaan joskus näiden synkkien pilvien keskellä iloa, valoa ja hauskuutta. Siihen liittyy kaikennäköistä kuvamateriaalia, kaikennäköistä videomateriaalia, mitä en itse haluaisi nähdä, mitä tiedän että te ette haluaisi nähdä, ja siitä huolimatta sitä meille kaikille näytetään. Se on yksityistä, se on iloa ja se on elämää.

– Mutta yhtään työpäivää en ole jättänyt tekemättä, yhtään työtehtävää en ole jättänyt hoitamatta, enkä jätä, tämänkään keskellä, koska kaikki nämä väistyvät ja meidän pitää yhdessä rakentaa tästä maasta vahvempi.

Pääministeri muistutti, että viimeisen puolen vuoden ajan sotineilla ukrainalaisilla on elämässä paljon suurempia vaikeuksia. Hän sanoi ajatelleensa viime päivinä esimerkiksi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyiä.

– Minä otan opiksi. Minä teen työni niin hyvin kuin tähänkin asti, mutta minä ajattelen Ukrainaa ja minä ajattelen teitä ja minä teen työni, Marin sanoi puheensa lopuksi.

Lue myös:

    Uusimmat