Mainos

SDP ja kokoomus jatkavat osinkoverokiistelyä

Sekä SDP että kokoomus haluavat laatia ensi hallituskaudelle veronalennusohjelman, jotta sekä yritykset että palkansaajat tietäisivät mitä muutoksia on tulossa. Tämä kävi ilmi tänään Suomen Yrittäjien järjestämässä seminaarissa.

Kysymyksessä pääomaveron korottamisesta ja osinkotulojen verottamisesta kannat olivat sitä vastoin edelleen vastakkaiset. Kokoomusta edusti ryhmänjohtaja Ben Zyskowicz, joka totesi, ettei puolue halua muuttaa sen kummemmin pääomaverokantaa kuin palauttaa osinkojen kaksoisverotusta. SDP:n ryhmänjohtaja Erkki Tuomioja oli puolestaan valmis nostamaan pääomaveroa 28 prosentista ja verottamaan osinkotuloja.

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho moittii kokoomusta ja SDP:tä pääomaverotuksella pallottelusta ja todellisten epäkohtien unohtamisesta.
-Lipposen hallituksen puolueet näyttävät valinneen yhteiseksi vaalitaktiikakseen kinastelun pääomaverotuksesta, Aho kuittasi tänään Rovaniemellä.

Aho arveli molempien päähallituspuolueiden unohtavan todelliset epäkohdat ja uudistusten tarpeet. Hän vaati lääkkeeksi työttömyyteen ja palvelujen rahoitusongelmiin ansiotuloverotuksen rohkeaa uudistamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.