Schumacher-nimi palaa F1-sarjaan? Ferrari-pomolta kovaa vihjailua

Tällä hetkellä F2-sarjassa ajava Mick Schumacher on tyrkyllä formuloiden korkeimpaan luokkaan, eli F1:iin. Schumacher on esittänyt varsin lupaavia otteita heinäkuussa alkaneella kaudella. Mutta nähdäänkö hänet F1:ssä jo ensi vuonna?

Schumacher, 21, on F2-sarjassa viidentenä. Saksalaiskuljettaja on napannut 79 pistettä.

– Hän on ajanut erittäin hyvin F2:ssä tällä kaudella, Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kehuu Schumacheria Bild am Sonntagille.

Binotto on merkittävässä asemassa Schumacherin uralla, sillä nuori saksalainen kuuluu Ferrarin kuljettajaohjelmaan.

Binotton mukaan Schumacherille on annettu selkeitä ohjeita tätä kautta varten.

– Hänen tehtävänään oli kehittyä ja mennä eteenpäin. Ja niin hän on myös tehnyt. Aiomme keskustella aivan piakkoin siitä, että mitä teemme hänen kanssaan ensi kauden suhteen, Binotto sanoi.

Binotto antoi vahvoja vihjauksia siitä, että Schumacher voitaisiin nostaa johonkin Ferrarin ”asiakastalliin”, eli Alfa Romelle tai Haasille. Ferrarin omat paikat kun ovat täynnä – Charles Leclercin ja ensi kaudeksi talliin siirtyvän Carlos Sainzin myötä.

Sen sijaan Alfa Romeo ja Haas eivät ole kertoneet vielä ensi kauden kuljettajakuvioistaan.

– Loogisinta olisi se, että hän aloittaisi hieman pienemmässä F1-tallissa, jossa hän voisi opetella sarjan tavoille. Sen jälkeen hän voisi nousta ylemmäs, Binotto pohti ääneen.

Schumacheria on huhuttu erityisesti Alfa Romeolle, jossa suomalaiskuskin Kimi Räikkösen tulevaisuuden kuvioiden yllä on isoja kysymysmerkkejä. Myös italialaisen Antonio Giovinazzin jatko on ollut epävarmaa, nihkeiden tulosten myötä.

Lue myös:

    Uusimmat