Mainos

Schjerfbeckin työstä lähes 3 mmk

Helene Schjerfbeckin minimalistinen teos Portinvartijan tytär on myyty noin yli kolmella miljoonalla markalla Christie`sin talvihuutokaupassa Lontoossa.

Suomalaista taidetta myytiin Christie´sillä

Christie'sin huutokauppakamarille Lontooseen keräätyi tänään impressionismin ystäviä tyylisuunnan erityishuutokauppaan. Satojen maalausten joukossa oli kolme Helene Schjerfbeckin työtä, joista ennakkoon oli arveltu kalleimmaksi 1920-luvun lopulla maalattu Portinvartijan tytär. Sen hinnan uskottiin kipuavan noin puoleentoista miljoonaan markkaan, mutta arvio meni alakanttiin. Portinvartijan tytär vaihtoi lopulta omistajaa yli kolmella miljoonalla markalla. Medicien tytär vuodelta 1907 myytiin hieman alle 600 000 markalla, mikä oli alle odotusten. Myydyt taulut päätyivät yksityisille eurooppalaisille keräilijöille.

-Hinta on kova, mutta mielestäni se on oikea suhteessa teoksen laatuun. Tämän tasoisia Schjerfbeckin teoksia ei tule myyntiin usein. Kun niitä tulee myyntiin, ihmiset todellakin jahtaavat niitä, sanoo asiantuntija Jay Vincze Christie´siltä.

Kolmas Schjerfbeck, tyttö teoksesta Hälytys, jäi sen sijaan myymättä, kun siitä tehty reilun miljoonan markan tarjous ei tyydyttänyt taulun omistajaa. Siitä huolimatta huutokauppa osoittaa asiantuntijan mielestä sen, että Schjerfbeck on lopullisesti astumassa pohjoismaista ulos ympäri maailmaa arvostetuksi taitelijaksi.

-Teoksista oltiin hyvin kiinnostuneita, kun ne olivat näytteillä ennen huutokauppaa. Oli myös sellaisia taiteen keräilijöitä, joita nämä kiinnostivat, vaikka he eivät tunteneet kunnolla Suomen taidetta tai Schjerfbeckiä, Jay Vincze kertoo.

Seuraavan kerran suomalaista taidetta myydään Christie'sillä Lontoosa maaliskuussa skandinaavisen taiteen erityishuutokaupassa, mutta silloin ei ole odotettavissa näin korkeita hintoja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.