Savukalakeitto ja pullavanukas

Savukalakeitto (4 annosta)

  • 400 g savukalaa ruodottamana
  • 5 perunaa
  • 1 porkkana
  • 2 sipulia tai 1purjosipuli
  • 1 l kalalientä
  • 1 prk tillituorejuustoa
  • suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • valkopippuria
  • tilliä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Paloittele perunat sekä porkkana ja hienonna sipulit. Kuullota kasvikset nopeasti öljytilkassa ja lisää päälle kalaliemi. Lisää laakerinlehti ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Paloittele sillä aikaa savukala ja lisää se sekä tuorejuusto keittoon. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti, jottei lohipalat hajoa ja viimeistele hienonnetulla tillillä.

Pullavanukas (4 annosta)

  • 1 pullapitko
  • 3 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia tai kardemummaa
  • 2 dl omenasosetta

Sekoita maito ja munat keskenään. Yhdistä sokerit sekä kaneli. Leikkaa pullapitko viipaleiksi ja kasta viipaleet ensin munamaidossa ja pyöritä ne sitten sokerissa. Lado pullaviipaleet uunivuokaan ja levitä päälle omenasosetta. Tee päälle toinen samanlainen kerros. Ripottele pinnalle loppu sokeri-kaneliseos ja muutama voi nokare. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarjoa esim. vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat