Mainos

Säveltäjä Bernd Franke Kaustisen kamarimusiikkiviikolle

Tammi-helmikuun vaihteessa järjestettävän Kaustisen Kamarimusiikkiviikon teemana on keskipohjalaisuus ja kansainvälisyys. Musiikkiviikko järjestetään nyt jo 25:nnen kerran.

Ulkomaisina vieraina kuullaan ruotsalaista Duo Gelland -viuluduoa, saksalaista Rascher -saksofoniorkesteria sekä saksalaisen säveltäjän Bernd Franken musiikkia. Viuluduossa soittavat Cecilia ja Martin Gelland ja saksofoniorkesteria johtaa Bruce Weinberger.

Vuoden säveltäjän Franken teoksia kuullaan ensimmäistä kertaa Suomessa neljässä eri konsertissa. Rascher-orkesteri puolestaan kantaesittää Kamarimusiikkiyhdistyksen tilaaman teoksen Rascher Fanfare.

Franke saapuu Suomeen kamarimusiikkiviikon ajaksi. Hän pitää kolme luentoa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Kokkolassa, Kansantaiteenkeskuksessa Kaustisella ja Sibelius-Akatemiassa Helsingissä.

Keskipohjalaisuus näkyy esiintyjäkaartissa. Kamarimusiikkiviikolla alusta lähtien mukana ollut ja jo toistakymmentä tilausteosta kantaesittänyt Juha Kankaan johtama Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri esiintyy solistinaan sellisti Marko Ylönen. Ylönen soittaa myös Franken sävellyskonsertissa.

Kamarimusiikkiviikon yhteydessä järjestetään myös taidenäyttely, jossa on esillä kokkolalaisen kuvanveistäjän Jaakko Pernun töitä. Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana on säveltäjä Pehr Henrik Nordgren.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.