Satoihin tuhansiin S-Etukortteihin muutos – kohta tililtäsi lähtee rahaa joka kuukausi

Perjantaina astuu voimaan muutos, joka koskee osaa S-etukorttien omistajista.

S-Etukortti Debit -kortit muuttuvat 1. lokakuuta maksullisiksi ja niiden haltijoilta aletaan veloittaa kolme euroa kuussa.

– Kuukausimaksu veloitetaan kuukauden 15. päivä siltä S-Pankissa olevalta tililtä, johon kortti on liitetty. Jos 15. päivä osuu viikonlopulle, veloitetaan maksu seuraavana pankkipäivänä. Veloitus näkyy tilitapahtumien erääntyvissä maksuissa jo kuukauden alussa, korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell S-Pankista kertoo Talouselämälle.

Miten käy, jos asiakkaan tilillä ei ole vaadittua kolmea euroa?

– Tilanne tarkastetaan joka kerta ennen veloitusta ja maksu veloitetaan vain niiltä kuukausilta, kun tilillä on rahaa. Asiakkaan tili ei siten mene miinukselle kuukausimaksun vuoksi eikä kuukausimaksua veloiteta myöskään takautuvasti myöhemmin, jos tilille tulee katetta, Lundell vastaa.

Noin 400 000 korttia

Muutos koskee vanhanmallisia S-Etukortti Debit -kortteja, joilla voi kerryttää bonusta, maksaa ostoksia sekä nostaa ja tallettaa käteistä vain S-ryhmän toimipaikoissa.

Maksulliseksi muuttuvia kortteja oli alkuvuonna käytössä noin 400 000.

– S-Etukortti Debit-kortteja on vielä jonkun verran jäljellä, mutta määrä on merkittävästi vähentynyt vuoden aikana, Lundell kertoo.

– Voimassa olevan S-Etukortti Debit -kortin haltijoille on lähetetty vähintään kaksi kirjettä ja olemme viestineet aiheesta paljon muissakin kanavissa. Tämä on aktivoinut S-Etukortti Debit -kortin haltijoita vaihtamaan kortin maksuttomiin S-Etukortteihin jo kevään ja kesän aikana.

Vanhanmallisten korttien lopetuksia ja vaihtamisia tehdään Lundellin mukaan yhä, mutta mitään suurempaa ruuhkaa ei kuitenkaan tällä hetkellä ole.

Maksulliseksi muuttuvat kortit perustuvat vanhaan magneettijuovateknologiaan. Korteissa ei ole lähimaksamisen mahdollistavaa sirua tai Visa-tunnusta.

– S-Etukortti Käteiskortti sekä S-Etukortti Visat ovat jatkossakin kaikille asiakasomistajille ja asiakasomistajatalouksiin kuuluville kuukausi- ja vuosimaksuttomia, kerrotaan S-Pankin verkkosivuilla.

Muutoksella pyritään ohjaamaan asiakkaita käyttämään ”nykyaikaisempaa, monipuolisempaa ja turvallisempaa korttia”.

Lue myös:

    Uusimmat