Mainos

Sateet ja jälkijäristykset kiusana Turkissa

Maa on vavahdellut jälleen viime yönä Länsi-Turkissa. Tuhoalueella sattui ainakin kahdeksan jälkijäristystä, joiden ei kerrottu kuitenkaan aiheuttaneen mainittavaa lisätuhoa.

Viime viikon maanjäristyksessä kodittomiksi jääneiden ja pääosin telttoihin majoittuneiden ihmisten elämää vaikeuttavat jatkuva sade ja ilman viileneminen. Yöllä lämpötila on laskenut paikoin noin 10 celsiusasteeseen.

Turkin viranomaiset ilmoittivat maanjäristyksessä kuolleiden määräksi perjantaiaamulla 13472. Yli 27000 ihmistä on lisäksi loukkaantunut. Raunioista onnistuttiin kaivamaan esiin 621eloonjäänyttä, heistä viimeinen maanantaina. Toiveita uusien eloonjääneiden löytämiseksi ei enää käytännössä ole.

Samaan aikaan kun raivaustyöt etenevät alkaa myös syyllisten etsintä. Esimerkiksi Istanbulissa kaupungin johto on aloittanut tutkimukset rakennusyritysten asettamiseksi syytteeseen. Eräät sanomalehdet ovat jopa julkaisseet "syyllisten" luetteloita.

Turkissa arvioidaan yleisesti, että katastrofin kuolonuhrien määrä olisi jäänyt huomattavasti pienemmäksi, jos kaikki talot olisi rakennettu kunnolla ja määräyksien mukaisesti. Monet järistysalueen taloista säilyivät käytännössä ehjinä naapuritalojen tuhoutuessa kokonaan.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.