Mainos

Satamaviranomaiset: Stemnitsa-kohu turhaa

Koiviston satamaviranomaiset pitävät suomalaisten huolta öljytankkereista liioiteltuna.

Venäjällä Primorskin eli Koiviston satamassa kummastellaan Suomessa syntynyttä kohua Stemnitsa- ja Nou Nou -tankkereista. Sataman viranomaisten mukaan suomalaisten huoli ympäristökatastrofista oli turha ja liioiteltu. Koivistossa myös mietitään, halusiko Suomi näin saada huomiota ja kenties lisää tilauksia omille öljytankkereilleen.

-On vaikea arvioida, mitä suomalaisilla oli mielessä, kun he halusivat tai yrittivät neuvoa, mitä aluksia tänne tulisi päästää, toteaa satamakapteeni Mihail Kotshkin.

Koivistossa korostetaan, että he tuntevat oman satamansa olosuhteet. Huonokuntoisia aluksia sinne ei päästetä. Se myönnetään, että välillä liikkuu aluksia, joiden jääluokitus ei ole paras mahdollinen. Mutta Stemnitsa oli tuttu laiva, joka oli käynyt satamassa jo viime talvena.

Kotshkinin mukaan Stemnitsa vastaa täysin asetettuja vaatimuksia. - Sillä on jääpassi ja meidän asiantuntijamme ovat tutkineet sen rakenteen, Kostshkin huomauttaa.

"Ehkä suomalaiset haluavat omat tankkerit tilalle"

Vaikka huoli Suomenlahdesta ymmärretäänkin, satamassa mietitään, oliko takana jotain muutakin.

- Ilmeisesti tässä on osin kyse rahasta. Ehkä halutaan esittää nykyisten tankkereiden tilalle omia, suomalaisia, tankkereita, joilla on vahvemmat rungot ja parempi luokitus, Kotshkin epäilee.

Suomen tai Venäjän viranomaiset eivät ole olleet satamaan yhteydessä. Koivistossa korostetaan myös sitä, että välit suomalaisiin merenkulkualan kollegoihin ovat asialliset ja ammattimaiset.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.