Mainos

Satama vähensi omistustaan First Hopissa

Satama Interactive myy suurimman osa First Hopin osakkeistaaan (7 100 osaketta) 1,1 miljoonalla eurolla guernseyläiselle Stratos Ventures Fundille. Stratos Ventures on eurooppalainen, langattomaan viestintään ja langattomaan Internetiin erikoistuneisiin yhtiöihin sijoittava aikaisen vaiheen pääomarahasto.

Osakekauppa toteutuu First Hopin 8,5 miljoonan euron rahoituskierroksen yhteydessä ja tulee lopullisesti voimaan, kun rahoituskierroksen tavanomaiset closing ehdot ovat täyttyneet, arviolta 14.6.2001. Rahoituskierroksen pääsijoittaja on Draper Fisher Jurvetson ePlanet Ventures L.P.

Osakekaupan ja rahoituskierroksen jälkeen Sataman omistusosuus First Hopissa laimennusvaikutus huomioiden on noin 8,8 prosenttia (aiemmin 30,6 prosenttia) ja First Hop lakkaa olemasta Sataman osakkuusyhtiö.

Satama investoi First Hopiin 1999, jolloin First Hop oli Sataman strateginen partneri. Sen jälkeen First Hop on kasvanut ohjelmistotaloksi, joka kehittää ohjelmistotuotteita mobiilioperaattoreille, -palveluntarjoajille, sekä -ISP/ASP -yhtiöille.

Sataman keskittyy strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintaansa, Internet-konsultointiin, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Osakekaupan jälkeen Sataman sijoitus First Hopiin on puhtaasti finanssisijoitus ja linjassa Sataman yleisen sijoitusstrategian kanssa. Satama-konserni kirjaa osakekaupasta noin 1,2 miljoonan euron myyntivoiton vuoden toisen neljänneksen osavuositilinpäätöksessään.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja