Mainos

Sasi: Ylen rahoitus syyniin

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi toppuuttelee Ylen aikeita korottaa tv-lupamaksuja. Lupamaksujen noston sijaan Sasi tehostaisi Ylen toimintaa.

Yleisradion tappiot vaativat pikaisia toimia, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi.

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasin mukaan Yleisradion rahoitus on arvioitava nopeasti uudelleen uuden teknologian murentaessa rahoituksen perustaa. Viime vuonna yhtiö kirjasi 380 miljoonan euron liikevaihdolla 109 miljoonaa euroa tappiota. Tappion taustalla olevat digitalisoinnin kustannukset ovat yhtiön hallintoneuvoston taloussuunnitelman mukaiset.

-Tappio on siitä huolimatta erittäin suuri ja sen pitää johtaa siihen, että Ylessä mietitään nopealla aikataululla toiminnan tehostamista, Sasi sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa. Ylen suunnitelmien mukaan taloutta tasapainotetaan väkeä vähentämällä ja tv-lupamaksuja korottamalla. -Nykyisissä olosuhteissa ei ole mitään mahdollisuuksia tv-lupamaksujen korottamiseen, Sasi toteaa.

Ylen toiminta rahoitetaan tv-lupamaksuilla ja kaupallisten kanavien pyörittäjiltä perityillä toimilupamaksuilla. Uuden viestintämarkkinalain toteutuessa toimilupamaksut puolittuvat eikä niitä peritä lainkaan digitaalisessa televisiotoiminnassa tällä vuosikymmenellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.