Mainos

Sasi vaatii selvitystä tshetsheenisivuston poistamisesta

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi epäilee, että Supo on painostanut sivustonpitäjää ja vienyt palvelimen pois omavaltaisesti.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi vaatii hallitukselta ja suojelupoliisilta selvitystä tshetsheenisivustojen poistamisesta netistä.

Sasi epäilee, että Supo on painostanut sivustonpitäjää ja vienyt palvelimen pois omavaltaisesti sen kummemmin perustelematta.

-On ollut tietoja siitä, että tämän serverin ylläpitäjää olisi painostettu kertomatta täsmällisesti perusteista minkä takia nuo sivut pitää poistaa ja mihin tuo serveri on viety pois - ja demokraattisessa yhteiskunnassa näin ei voida toimia, Sasi toteaa.

Supo kiistää väitteet. Supon mukaan painostusta ei ollut - suojelupoliisi vain kertoi minkälainen kansainvälinen viitekehys oli.

Eilen pääministeri Matti Vanhanen myönsi hyväksyneensä menettelytavan, jolla tilannetta lähdettiin selvittämään. Vanhasen mielestä sivustossa peitellysti yllytettiin hyökkäykseen Kremliä vastaan

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.