Mainos

Sarjatuhopolttaja sytytti lapsiperheen asunnon tuleen – ei rangaistusta

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomion Helsingin Vesalassa sijaitsevaa kerrostaloa piinanneesta tuhopolttosarjasta.

Käräjäoikeus katsoi, että syytteessä ollut 30-vuotias mies oli sytyttänyt palot, mutta hänet jätettiin syyntakeettomuuden takia tuomitsematta rangaistukseen. Vahingonkorvauksia hän joutuu maksamaan kaikkiaan noin 100 000 euron edestä.

Miestä syytettiin neljästä murhan yrityksestä, törkeästä tuhotyöstä, tuhotyöstä ja kahdesta vahingonteosta. Oikeus kuitenkin hylkäsi syytteet murhan yrityksistä.

Mies sytytti viime huhtikuussa useita tulipaloja Vesalassa sijainneessa kerrostalossa kymmenen päivän aikana. Kohteina olivat muun muassa kerrostalon kellarivarastot, varastossa säilytyksessä olleet lastenvaunut sekä roskakatoksen jätesäiliö.

Vakavimmassa tapauksessa hän sytyttti tulipalon lapsiperheen asunnossa. Mies sytytti tuleen porrastasanteen, asunnon ulko-oven sekä ulko-oven ja sisäoven välisen tilan. Syyttäjän mukaan miehen oli tarkoitus tappaa sisällä ollut perhe, oikeuden mukaan ei.

Kukaan ei loukkaantunut palossa, sillä perhe pakeni parvekkeen kautta ulos ja pelastuslaitos sammutti palon. Samassa yhteydessä myös kahden muun kerrostalohuoneiston ovet syttyivät palamaan. 

Muiden palojen yhteydessä ihmishenkiä ei ollut suoraan vaarassa, mutta esimerkiksi kellaripalossa tuhoutui runsaasti omaisuutta ja palokaasuja levisi koko rakennukseen.

Mies asui itse samassa taloyhtiössä ja hänet saatiin kiinni sen jälkeen, kun hän sytytti lapsiperheen asunnon tuleen. Mies myönsi tulipalojen sytyttämisen, mutta katsoi, ettei hänen tarkoituksenaan ollut vahingoittaa ketään.

Miehen mukaan teot johtuivat hänen mielenterveydellisistä ongelmistaan ja hän pyysikin päästä mielentilatutkimukseen. Mielentilatutkimuksen perusteella oikeus katsoi tämän syyntakeettomaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.