Sarjanousija pakotti Manchester Cityn pistejakoon – mestarisuosikki yskii

Leeds ja Manchester City tarjosivat jalkapallon Englannin Valioliigassa vauhdikkaan näytöksen, joka päättyi 1–1-tulokseen.

Raheem Sterling laukoi vierasjoukkue Cityn johtoon 17. minuutilla. Valmentajavelho Marcelo Bielsan luotsaama sarjanousija Leeds ei kuitenkaan taipunut ottelussa, jossa nähtiin tukku tekopaikkoja.

Toisella puoliajalla Rodrigo Moreno tasoitti maalin edestä, kun City-torjuja Edersonin nyrkkeily oli epäonnistunut kulmapotkutilanteessa.

Mestarisuosikiksi ennen kauden alkua lasketun Manchester Cityn kausi on käynnistynyt kaikkiaan yskähdellen. Sillä on nyt kolmesta ottelusta yksi voitto, yksi tasapeli ja yksi tappio. Leedsillä on puolestaan tilillään neljästä pelistä kaksi voittoa, tasapeli ja tappio.

Everton jatkoi voittokulkuaan ja maalitehtailuaan

Everton on totuttu näkemään viime vuosina kaukana kärkitaistelusta Valioliigassa, mutta tällä hetkellä liverpoolilaisryhmällä kulkee loistavasti.

Lauantaina Everton kukisti kotikentällään Brightonin 4–2. Voitto oli Carlo Ancelottin luotsaamalle joukkueelle neljäs yhtä monesta ottelusta.

Kun mukaan lasketaan Englannin liigacup, Everton on aloittanut kautensa seitsemällä peräkkäisellä voitolla.

Edellisen kerran Everton on aloittanut pääsarjakautensa neljällä voitolla kaudella 1969–1970. Kaikki kilpailut mukaan laskettuna vähintään seitsemän perättäisen avausvoiton suora on nähty Evertonin seurahistoriassa kaudella 1894–1895.

Calvert-Lewin viimeisteli jälleen

Brightonia vastaan Dominic Calvert-Lewin pukkasi kotijoukkueen johtoon 16. minuutilla. Osuma oli hänelle jo kauden kuudes liigamaali.

Brighton nousi tasoihin avauspuoliajan lopussa, kun maalivahti Jordan Pickford haparoi pallon hyppysistään ja Neal Maupay viimeisteli.

Avauspuoliajan lisäajalla Evertonin Yerry Mina pukkasi pallon sisään James Rodriguezin antamasta vapaapotkusta.

Jatkoa seurasi nopeasti toisella puoliajalla, kun Rodriguez laukoi 3–1-lukemat. Ottelun 70. minuutilla Rodriguez viimeisteli jälleen. Yves Bissouman lisäajan kavennus jäi Brightonille laihaksi lohduksi.

Evertonin pelaaminen virtaa hyökkäyssuuntaan vahvasti, ja nimihankinta Rodriguez on ollut mainiolla pelipäällä. Everton joutuu maaottelutauon jälkeen todella kovaan testiin, kun se isännöi paikallisvastustaja Liverpoolia.

Huolia Evertonille tuo Richarlisonin loukkaantuminen Brighton-ottelun avauspuoliajalla.

Päiväpelissä Chelsea nappasi 4–0-kotivoiton Crystal Palacesta. Jorginho viimeisteli toisella puoliajalla kaksi rangaistuspotkumaalia.