Sarjakuristajalle oma jakso Murhaajan mieli -ohjelmaan: Nahkahansikkaistaan tunnetun Michael Penttilän uhrien joukossa oma äiti ja 12-vuotias tyttö

3:51
Sarjakuristajan oikeudenkäyntiin tuotiin todisteeksi K18-materiaalia.

Suomen tunnetuimmista sarjamurhaajista työstetään parhaillaan true crime -draamasarjaa Murhaajan mieli.

Asiasta tiedottivat tänään suoratoistopalvelu C More ja Warner Bros. 

Sarja tähtää kansainväliseen levitykseen, joten pian sarjakuristaja Michael Penttilän tapaus saattaa olla entistäkin tunnetumpi myös Suomen ulkopuolella. Penttilän lisäksi sarjan ykköskaudella kerrotaan sarjahukuttajan ja niin sanotun myrkkyhoitajan teoista.

Penttilä itse ei ollut halukas osallistumaan ohjelman tekemiseen.

– Tällaisesta ohjelmasta soitettiin joitakin kuukausia sitten. Penttilä ei ole avustanut tuotantotiimiä millään tavalla tai ollut halukas lähtemään ohjelmaan mukaan. Muulla tavalla asiaa ei sen jälkeen ole käsitelty, kertoo Penttilän asianajaja Kari Eriksson MTV Uutisille.

Penttilän viimeisimmän rikoksen käsittely jatkuu tammikuun aikana Helsingin hovioikeudessa. Silloin selviää, onko Penttilä ollut syyntakeinen viimeisimmän henkirikoksen tehdessään.

Mies määrättiin hovioikeuden heinäkuisessa käsitelyssä mielentilatutkimukseen, jota hän itse toivoi. Tutkimus valmistui joulukuussa. Tulosta ei kuitenkaan kerrottu julkisuuteen, koska tiedot ovat salassa pidettäviä.

Kyseessä oli neljäs kerta, kun Penttilä määrättiin mielentilatutkimukseen.

Neljäs henkirikos

Hovioikeus ei ole vielä tiedottanut, koska seuraava Penttilä-käsittely pidetään. Tapaus ratkaistaan joko kirjallisella menettelyllä tai suullisella istunnolla sen mukaan, minkä hovioikeus katsoo tarpeelliseksi.

Penttilän viimeisin henkirikos oli helsinkiläisessä kerrostalossa tehty prostituoidun murha keväällä 2017. Mies tuomittiin käräjillä elinkautiseen.

Tunnetun rikollisen käsissä on aiemmin kuollut kolme muutakin naista: hänen oma äitinsä, 12-vuotias tyttö ja 42-vuotias naistuttava. Surmatöitä tehdessään mies on käyttänyt nahkahansikkaita.

Murhaajan mieli -sarjaa varten tehdään laajamittaista taustatyötä, muun muassa haastattelemalla Suomen johtavia mielentilatutkimuksia tekeviä lääkäreitä.

C More -suoratoistopalveluun sarjaa odotetaan syksyllä 2021.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja