Sara La Fountain suunnitteli vappubrunssin

Sara La Fountain
Sara La Fountain
Julkaistu 28.04.2006 16:10(Päivitetty 28.04.2006 16:16)

Sara La Fountain nauttii isoista juhlista. Tv:stäkin tuttu suosikkikokki kävi testaamassa vappupäivän brunssiin kuuluvat sillit Helsingin kauppatorilla.

Samalla kaunotar suunnitteli Viihdeuutisten pyynnöstä vappupäivään sopivan brunssin.

Buffalo chicken wings, eli Buffalo-kanansiivet on erittäin suosittu alkupala Yhdysvalloissa ja ne sopivat hyvin myös suomalaiseen vappuun.

BUFFALO CHICKEN WINGS

1 kg kanansiipiä

100 g voita

1 tl cayennepippuria

1,5 tl tabascoa

1 tl suolaa

Leikkaa kanasiivet kolmeen osaan (jänteiden välistä) ja heitä pois siivenkärjet. Sulata voi ja lisää cayennepippuri, tabasco ja suola. Asettele kanansiivet uunivuokaan ja sivele ne voisulamausteseoksella. Lämmitä uuni hyvin kuumaksi ja grillaa kanansiipiä uunin yläosassa 8 minuuttia, käännä siipiä ja sivele ne vielä voimausteseoksella. Laita siivet takaisin uuniin neljäksi minuutiksi.

CHILIKASTIKE

1,5 dl HP-chilikastiketta

1-2 rkl grillikastiketta

3 rkl voita

Kaada HP-chilikastiketta, grillikastiketta ja voita kattilaan ja lisää vielä tilkka vettä. Lämmitä kastike liedellä ja kaada se kanansiipien päälle. Tarjoile kanansiivet selleritikkujen ja aurajuustodipin kanssa.

AURAJUUSTODIPPI

75 g aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa

1 dl kermaviiliä

2 rkl kermaa

1 rkl worcesterkastiketta

Suolaa ja pippuria

Murenna kulhoon aurajuusto, lisää muut aineet ja sekoita hyvin. Tarjoile kastike selleritikkujen ja Buffalo-kanansiipien kera.

Thai lihapullat yllättävät eksoottisella maullaan, mutta niiden ei pitäisi olla liian tulisia herkimmillekään makunystyröille.

THAIVARTAAT

3 kpl valkosipulinkynttä

1,5 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

½ tl hienonnettua punaista chilipalkoa

1 nippu pilkottua kevätsipulia (n.10kpl)

1 rkl hienonnettua sitruunaruohoa

2 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

Suolaa

1 rkl kalakastiketta

½ dl silputtua tuoretta korianteria

350-400g sianjauhelihaa

Pilko valkosipuli, inkivääri, chili, kevätsipuli ja sitruunaruoho. Kuullota niitä paistinpannulla lorauksessa öljyä. Yhdistä ne jauhelihan kanssa ja sekoita hyvin. Lisää mausteet: hunaja, suola, kalakastike ja lopuksi silputtu korianteri. Sekoita hyvin. Pyörittele taikinasta pienehköjä palloja ja paista ne paistinpannulla miedolla lämmöllä kypsiksi ja pinnalta ruskeiksi. Lävistä lihapullat pitkiin cocktailtikkuihin ja asettele tarjolle.

DIPPIKASTIKE

1 dl soijaa

½ rkl kalakastiketta

1 tl silputtua valkosipulia

1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

2 tl hunajaa

1 rkl silputtua kevätsipulia

1 rkl silputtua korianteria

1 rkl limettimehua

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja tarjoa thaivartaiden dippinä.

(MTV3)