Sanna Marin kokoaa ministerinsä pitkästä aikaa perusteelliseen koronakokoukseen – IS: Koulu- tai ravintolasulkuja ei suunnitteilla

Hallitus kokoontuu torstaina pitkästä aikaa pääministeri Sanna Marinin johdolla päättämään koronaepidemian vaatimista toimista. Ilta-Sanomien tietojen mukaan hallitus ei suunnittele dramaattisia rajoitusten tiukennuksia.

Epidemiatilanne on heikentynyt tartuntalukujen osalta nopeasti Suomessa. Ilmaantuvuusluku on noussut Suomessa jo noin 130:een ja Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja pääkaupunkiseutu ilmoittivat tänään siirtyneensä epidemian leviämisvaiheeseen, eli vakavimpaan tilaan kolmiportaisella asteikolla.

Hallitus kokoontuu lomalta palanneen Sanna Marinin johdolla koronaneuvotteluihin torstaina.

Kokouksessa käydään muun muassa epidemiatilannetta läpi sekä kuullaan ennuste tulevasta.

THL:n johtaja Mika Salminen ennakoi viikonloppuna MTV Uutisille kokouksen tulevan olevan ”hyvinkin syvällinen”.

”Kevyempiä rajoituksia kuin keväällä”

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan tartuntalukujen dramaattinen nousu ei kuitenkaan ole johtamassa yhtä rajuihin koronarajoitusten tiukennuksiin.

– Ei ravintolasulkuja, ei koulusulkuja. Ehkä ravintoloiden aukioloaikoja rajoitetaan, mutta mennään kevyemmillä rajoituksilla kuin keväällä, IS:n lähde kuvailee.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ei aio sekään antaa kouluille tai oppilaitoksille kansallista suositusta käynnistää syksyn opetus etänä, sanoo ministeriön kansliapäällikkö Anita LehikoinenLännen Medialle.

Kansliapäällikön mukaan koulutuksen järjestäjät voivat alueittain itse reagoida tautitilanteeseen.

Muuttuneen rajoituslinjan taustalla on se, että tartuntamäärien kasvu ei ole näkynyt entiseen tapaan yhtä suurena kasvuna sairaalahoidon tarpeessa tai kuolemissa.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 3,68 miljoonaa ihmistä eli 66,2 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen on saanut noin 1,95 miljoonaa ihmistä, eli 35,2 prosenttia.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

2:48
Katso myös: Koulujen alkuun valmistaudutaan koronan varjossa – kasvavat tartuntaluvut huolettavat rehtoreita.

Koulut ja päiväkodit avautuvat normaalisti

Ilta-Sanomat kirjoittaa, että hallituksella on yhteinen näkemys siitä, että lasten päiväkodit ja koulut voisivat syksyllä alkaa normaalisti, kuten myös harrastuksetkin.

Esille nostetaan torstaina myös Suomen koko suhtautuminen koronaepidemiaan. Asialistalla on hybridistrategian päivitys, jota sosiaali- ja terveysministeriö on viime viikkoina valmistellut.

Lisäksi keskustellaan elinkeinoministeriön valmistelemasta koronapassimallista.

IS:n mukaan päätöstä strategian muuttamisesta ei vielä torstaina tehtäisi.

THL:n Salmisen mukaan hallitus joutuu nyt pohtimaan rajoitustoimien hyötyjä ja haittoja.

 – Tässä täytyy katsoa, mikä on vaikutus sairastavuuteen ja kuolleisuuteen ja tehdä yhteiskunnallista kokonaisarviota. Tarkoitan sitä, että toimet, joita tilanteen jarruttamiseksi voitaisiin tehdä, vaativat aika kovaa puuttumista muihin perusoikeuksiin, Salminen sanoi lauantaina.

*Päivitys kello 20.37: Lisätty Lännen Median tieto, että Opetus- ja kulttuuriministeriö ei aio antaa kouluille etäsuositusta syksyn aluksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja