Matti Vanhanen liittyy osaksi hallitusviisikkoa – Sanna Marin: "Tämä selkeyttää tilannetta"

Sanna Marin: Jos Katri Kulmuni osallistuu yhä viisikon kokouksiin, niiden luonne muuttuu – Hallitus kokoontuu Säätytalolla 12:59
Sanna Marin kommentoi hallitusviisikon muodonmuutosta MTV Uutiset Livessä noin kello 9.30.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on jatkossa osa viisikkoa, tviittaa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Tänään valtiovarainministeriksi nimitetty Vanhanen edustaa jatkossa keskustaa viisikossa hallituksen asioissa.

– Saimme asiasta vahvistuksen hallituksen neuvottelujen alussa. Tämä selkeyttää tilannetta, tviittaa Sanna Marin.

Viisikon kokouksiin ovat toistaiseksi osallistuneet pääministeri Marinin lisäksi keskustan, RKP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajat Katri Kulmuni,Maria Ohisalo ja Li Andersson.

Vanhanen kertoi tänään omassa tiedotustilaisuudessaan edustavansa jatkossa keskustan ministeriryhmää hallituksen sisäisessä valmistelutyössä, kun taas hallituspuolueiden välisissä keskusteluissa, jotka eivät koske varsinaista poliittista valmistelua, edustajana toimii yhä puheenjohtaja Kulmuni.

Isoja kokonaisuuksia hallituksen iltakouluissa

Pääministeri Marin totesi ennen hallituksen tämänpäiväisten neuvottelujen alkua, että mikäli keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) osallistuu yhä hallitusviisikon kokouksiin, niissä voidaan käsitellä vain yleisiä asioita.

Kulmunille myönnettiin ero valtiovarainministerin paikalta tänään.

– Mikäli entinen valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Kulmuni osallistuu viisikon kokouksiin, on aivan selvää, että viisikon kokousten luonne muuttuu, Marin sanoo.

Pääministeri muistuttaa, ettei kyse ole aiemminkaan ollut virallisesta päätöksentekoelimestä. Viralliset päätökset tehdään ennen kaikkea valtioneuvoston yleisistunnoissa.

Marinin mukaan isoja kokonaisuuksia voidaan käsitellä hallituksen iltakouluissa. Epävirallisiin iltakouluihin voivat osallistua hallituksen ministerit, mutta myös puolueiden ja eduskuntaryhmien johtajat.

Juttua päivitetty kello 10.37. Matti Vanhanen liittyy osaksi viisikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat