Kulmuni myöntää virheensä MTV:lle ja vannoo yhä maksavansa 50 000 euron koulutusrahat takaisin: "Täytyy pankkia lähestyä"

Katri Kulmunin piinaviikko takana - mikä on työnjako Vanhasen kanssa? 8:52
Katri Kulmuni kertoi MTV:n Uutisaamussa myös, millaiset välit hänellä on pääministeri Sanna Mariniin ja tunsiko hän ministerinä olleensa "kansakunnan kusitolppa" kuten Juha Sipilä. Katso koko haastattelu yltä.

Väistyvä valtiovarainministeri Katri Kulmuni kertoi MTV:n Uutisaamussa, että jälkikäteen arvioituna puolueen puheenjohtajan tehtäviin liittyvä koulutus oli virhe.

Presidentti Sauli Niinistö nimittää tänään eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen valtiovarainministeriksi. 

Samalla hän vapauttaa tehtävästä keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin, joka päätti erota koulutusrahoita syntyneen kohun takia.

Kulmuni sanoi MTV:n Uutisaamussa, että koulutus sinällään oli oikein, mutta oli virhe käyttää harjoituksessa puolueeseen liittyvää puhetta.

– Näin jälkiviisaasti ajatellen, kaikista maailman puheista eräässä harjoitteessa minun ei olisi kannattanut käyttää puolueeseen liittyvää puhetta. Puolueen ja ministeritehtävien erottaminen on välillä hyvin häilyvä, hän totesi. 

– Olisi kannattanut valita joku toinen puhe, jota siellä harjoitella.

Kulmuni sanoi, että hän erosi, koska halusi kantaa kokonaisvastuun tapahtuneesta, mutta ei sano suoraan menikö tilanne hänen mielestään oikeudenmukaisesti.

– Tämä on tilanne mihin olen joutunut ja mikä on, ja siitä täytyy vaan koittaa selvitä.

– En tietenkään toivoisi vastaavaa yhtään kenellekään.

Kulmuni sanoo, että tilanne on ollut hänelle melko rankka.

– No eihän tämä mukavakaan kokemus ole ollut. Ja kyllä se myös raskasta on ollut, en voi sitä kiistää. Mutta sitten sitä miettii vain itsekseen, että ehkä sitä joskus ymmärtää, että mikä tällä kaikella olikaan oikein tarkoitus.

Kulmuni kertoi aiemmin, että hän aikoo maksaa takaisin koulutukseen käytetyt 50 000 euroa. Hän seisoo edelleen sanojensa takana.

– Kyllä näin minä olen luvannut ja näin minä toimin. Kyllä täytyy pankkia lähestyä.

Oikaisu: Toisin kuin Uutisaamun haastattelussa mainittiin, Kulmunin esiintymiskoulutuksista ei ole tiettävästi aloitettu esitutkintaa, vaan kyse on vasta poliisin tekemästä esiselvityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat