Mainos

Sandvik irtisanoo sata työntekijää Tampereella

Kaivos- ja maanrakennusalan koneita ja laitteita valmistava Sandvik Tamrock Oy aikoo sanoa irti 80-100 henkilöä Tampereella.

Tampereen tehtaalla on yhteensä vajaat 700 työntekijää ja toimihenkilöä. He järjestävät huomenna päivän mittaisen työnseisauksen vastalauseena Sandvikin aikeille.

Varatoimitusjohtaja Eero Immosen mukaan irtisanomisten taustalla on tilausten väheneminen yhtiön molemmilla asiakassegmenteillä. Yhtiö aikoo toteuttaa Tampereella myös rakennemuutoksen siten, että tehdas jaetaan kahdeksi erilliseksi tuotantolinjaksi.

Pääluottamusmies Tarmo Silanderin mukaan työntekijät haluavat viestittää työnseisauksella, että irtisanomisten sijasta työnantajan tulisi panostaa toiminnan kehittämiseen muulla tavoin. Äärimmäisenä toimena työntekijät olisivat valmiita hyväksymään lomautukset.

Varatoimitusjohtaja Immosen mukaan yt-neuvottelut jatkuvat vielä tammikuun loppuun saakka ja irtisanomiset toteutetaan mahdollisimman pian sen jälkeen. Sandvik Tamrock vähensi viime vuonna Lahdessa työntekijämääräänsä 20:llä. Turun tehtaalla asiasta ei ole vielä Immosen mukaan aloitettu neuvotteluja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.