Mainos

Sampo ostaa virolaisen Polariksen vahinkovakuutukset

Sampo on yli vuoden kestävien neuvottelujen jälkeen päässyt sopimukseen virolaisen Polaris-vakuutusyhtiön vahinkovakuutuskannan ostosta. Sopimus allekirjoitetaan ensi torstaina, kertoo Sampo Kindlustuksen johtaja Olavi Laido Äripäev-lehdessä. Sampo saa omistukseensa Polariksen vahinkovakuutukset. Sen sijaan yhtiön henkivakuutuskannan ostaja on vielä avoin.

Sammon kilpailijaksi noussut Bico-yhtiö tehnee oman tarjouksensa parin viikon kuluessa. Kiinnostuksensa Polariksen henkivakuutusten ostamisesta on osoittanut myös Seesam-yhtiö, kertoo Viron vakuutusvalvontaviraston johtaja Ellen Ridaste. Seesamin toimitusjohtaja Toivo Saar toteaa kuitenkin, että yhtiön kiinnostus on jo lopahtanut eikä se tule esittämään oma tarjoustaan.

Polaris kuuluu konkurssivaikeuksiin joutuneelle Era-pankille. Sampo esitti alun perin olevansa valmis ottamaan yhtiön sekä henkivakuutus- että vahinkovakuutuskannan. Polariksen ja Era-pankin pääomistaja Andres Bergmann ei kuitenkaan suostunut antamaan konkurssipesän hoitajalle valtuuksia sopimuksen solmimiseksi, joten Sampo luopui alkuperäisestä tarjouksestaan.

Ellen Ridaste arvioi, että Polariksen vahinko- ja henkivakuutussopimusten myyminen yhdelle yritykselle olisi ollut helppo ja kivuton vaihtoehto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.