Mainos

Salvia tyynnyttää menopaussin myrskyjä

Hiostavan kuuma aallokko vai seesteinen siirtymä uuteen elämänvaiheeseen – miten menopaussin myrskyt tyynnytetään? 

Vaihdevuodet eli menopaussi käynnistyy suomalaisnaisilla yleensä viidenkympin paikkeilla: keskimäärin kuukautiset loppuvat 51-vuotiaana. Yksilöllistä vaihtelua on kuitenkin paljon, ja joillain naisilla vaihdevuodet alkavatkin jo 45-vuotiaana, toisilla taas vasta lähempänä kuuttakymmentä. Kuukautisten poisjäämisestä ja hormonaalisista muutoksista huolimatta menopaussin ei tarvitse tarkoittaa naiseuden loppumista ja vanhuutta. Sen sijaan vaihdevuodet voivat olla vapauttava siirtymä seuraavaan elämänvaiheeseen sekä tilaisuus ottaa aikaa itselle ja omille tarpeille! 

Vaihdevuodet hormonimyllerryksineen ovat luonnollinen osa naisen elämää, mutta monilla niiden aiheuttamat oireet ovat silti omiaan laskemaan niin mielialaa kuin elämänlaatuakin. Oireista kärsivälle naiselle onkin usein helpotus kuulla, että niihin on tarjolla luonnonmukaista lievitystä ja kuuman aallokon voi tyynnyttää seesteisemmäksi seilailuksi. 

Tutkitusti tehokas salvia 

salvia

Salviaa (Salvia officinalis) on perinteisesti käytetty vaihdevuosien mukanaan tuomiin kuumiin aaltoihin, mielialan vaihteluihin ja unihäiriöihin. Tuore kliininen kaksoissokkotutkimus vahvistaa salvian tehon1. Tutkimuksessa vaihdevuosioireista kärsivät naiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen sai Vogelin Menoforce Strong -tabletteja ja toinen lumevalmistetta. Neljä viikkoa kestäneen tutkimusjakson aikana Menoforce Strong -tabletteja käyttäneiden naisten vaihdevuosioireet, erityisesti kuumat aallot, vähenivät huomattavasti verrattuna verrokkiryhmään, joka sai lumevalmistetta. Menoforce Strong myös tuki henkistä suorituskykyä ja rauhoitti mieltä. Salvia on paitsi toimiva, myös turvallinen: sekä käyttäjät että lääkärit arvioivat Menoforce Strong -valmisteen siedettävyyden erittäin hyväksi.  

Tuoreudella on väliä  

Kasvivalmisteita tarkasteltaessa on hyvä tietää, että valmisteen raaka-aineena käytettävien kasvien tuoreudella on suuri merkitys valmisteen tehoon. Tämä pätee myös salviaan: tuoreesta salviasta syntyy tutkitusti huomattavasti tehokkaampi valmiste kuin kuivatusta2. Menoforce Strongin sisältämän salviauutteen uuttamisprosessi on aloitettu 24 tunnin sisällä kasvien korjuusta, joten uutteessa on tallessa tuoreen salvian voima. 

1 Bommer, Dipah, Suter, Schoop & Dimpfel: Salvia extract for the treatment of menopausal symptoms: a randomized, controlled, blind clinical trial. Planta Med 2019; 85(18): 1561.

2 Tober & Schoop: Modulation of neurological pathways by Salvia officinalis and its dependence on manufacturing process and plant parts used. BMC Complementary and Alternative Medicine (2019) 19:128

Näin helpotat kuumia aaltoja! 

 • Kofeiinipitoiset juomat, mausteinen ruoka, alkoholi ja tupakointi pahentavat kuumia aaltoja, joten niiden välttäminen voi viilentää oloa. -
 • Stressi voi laukaista kuuman aallon. Yritä siis pitää stressitasosi alhaisena esimerkiksi hengitysharjoitusten, luonnossa samoilun ja lempeän liikunnan avulla.
 • Runsas hikoilu voi aiheuttaa nestehukkaa, joten pidä huolta siitä, että juot tarpeeksi vettä.
 • Öiseen hikoiluun auttaa ”vaihtokylpy” ennen nukkumaanmenoa: suihkuta iholle vuorotellen kylmää ja kuumaa vettä, kuivaa iho vain hyvin kevyesti ja sukella sitten lakanoihin.  
 • Perinteinen ja tutkitusti tehokas yrtti hikoilua vastaan on salvia, jonka tehoaineet saat kätevästi Menoforce Strong -tableteista! 


Miehen tihentyneet vessareissut voivat viestiä suurentuneesta eturauhasesta 

 • Keski-ikä tuo usein mukanaan ikäviä oireita myös miehille: suurentunut eturauhanen ja sen aiheuttamat vaivat, erityisesti virtsaamiseen liittyvät ongelmat, ovat varsin yleisiä yli 50-vuotiailla miehillä.  
 • Yleisimpiä virtsaamiseen liittyviä ongelmia on tihentynyt virtsaamistarve, jonka vuoksi vessassa on vierailtava tuon tuosta.
 • Joitakin rohtokasveja on perinteisesti käytetty suurentuneen eturauhasen aiheuttamiin oireisiin. Tunnetuin sekä myös parhaiten tutkittu näistä on sahapalmu (Serenoa repens).
 • Prostaforce on sahapalmua sisältävä itsehoitolääke lieviin eturauhasvaivoihin miehille. Se on saatavilla vain apteekista.
 • Tutustu tuotteeseen täältä

Lue myös:

  Uusimmat