Salkkarit-tähti jättää sarjan – muistatko nämä ikimuistoiset hetket?

Salattujen elämien suosikkinäyttelijä Anneli Ranta jättää sarjan kahdeksan vuoden jälkeen.   

Salattujen elämien Helena Kuulan elämä saa täyskäännöksen, kun hän ampuu miestään Aki Nikkistä rintaan. 

Helena tekee kipeän ratkaisun ja päättää lähteä poliisia pakoon Malagaan. Käsikirjoituksen mukaisesti myös Helenaa näyttelevä Anneli Ranta jättää sarjan. 

Helenan elämä Pihlajakadulla ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Mafiamummoksikin kutsuttu nainen on saanut kokea kovia. Muistatko nämä hetket? 

Stuban puolesta

Romeo ja Helenan poika Stuba tekivät yhdessä autoryöstöjä, kunnes Romeo päätti lopettaa. Hän ja Kari virittivät Stuballe ansan, jonka takia mies istuu vankilassa.

Helena ja hänen toinen poikansa Sergei halusivat Karin ja Romeonkin kärsivän.

Helena oli pitänyt yllä suhdetta Rafaelin kanssa, jotta hän saisi lisätietoa Romeosta. Rafaelin ihastuttua Jenniin mies lopetti suhteensa Helenaan kokonaan. Nainen ei tästä lannistunut: hän oli saanut tarpeeksi selville miehen veljestä.

Helena ja Sergei päättivät keskittyä seuraavaksi Romeon tyttäreen, Maijaan.

Ihastus Seppoon

Helena otti Seppoon alun perin yhteyttä, jotta saisi tietoa Karista. Nainen kuitenkin ihastui romanttiseen talonmieheen oikeasti, mikä hankaloitti asioita.

Sergei keksi piilottaa huumeita Talotaikurit-autoon, jotta Kari saataisiin nalkkiin. Helena yritti vastustella, mutta ei voinut paljastaa rakastuneensa Karin isään. Yllättäen Seppo joutui Karin sijaan ajamaan autoa ja asiasta tietämätön Helena käräytti auton poliisille.

Kaikeksi onneksi Seppo oli sekoittanut pesu- ja huumepulverit ja pessyt pyykit huumeilla, joten poliisit eivät löytäneet autosta mitään. Tapauksen jälkeen Helena yritti suostutella Segeä jättämään edes Karin rauhaan.

Uusia juonia

Helena keskittyi poikansa kanssa kostamaan Romeolle, ja he tekivätkin kaikkensa, jotta sosiaaliviranomaiset ottaisivat Maijan huostaan. Kun Helena sujautti Romeon juomaan huumeita Kentaurissa, näin kävikin. Helenan rakkaus Seppoon sai tämän kuitenkin tunnustamaan tekonsa.

Pettynyt Seppo pyysi Helenaa ilmoittautumaan poliisille, mutta tämä karkasi jälleen kerran. Viime hetkessä katumus sai otteen Helenasta, joka ilmestyi poliisiasemalle ja kertoi kaiken. Romeo sai tyttärensä takaisin, mutta Helena joutui puolestaan vankilaan. Helenan ja Sepon välille jäi kuitenkin selvittämättömiä asioita ja he jäivät kaikesta huolimatta kaipaamaan toinen toistaan.

Helena sai tilaisuuden sovittaa tekonsa Romeolle, kun Sergeo edelleen jahtasi nuorta isää ja tämän tytärtä. Kun Romeolle ei jäänyt muita mahdollisuuksia kuin paeta maasta, antoi rikas Helena Rafaelille ja Romeolle käyttöön kassakaappinsa sisällön.

Ismo tarjoaa tukensa

Ensikertalaisena ja tunnustuksen tehneenä Helena kärsi vain lyhyen tuomion ja palasi melko pian mukaan Pihlajakadun kuvioihin. Miehensä perintörahoilla nainen hankki pitkäaikaisen unelmansa, oman antiikkikaupan. Rakkautensa kohteelle Helena vannoi tehneensä parannuksen, mutta Sepolta ei sympatiaa herunut. Sen sijaan itsekin kovia kokenut Ismo tarjosi Helenalle ystävyyttään.

Helena vastasi tarjoamalla luottotietojensa vuoksi ongelmissa olevalle miehelle vuokra-asuntoa ja toisiaan auttanut kaksikko kävi yhdessä tansseissa juhlistamassa uutta alkua. Siellä Helena kuitenkin törmäsi Kariin ja Seppoon ja tunnusti Sepolle rakastavansa tätä yhä. Seppo ei lämmennyt, mutta Ismo, jolla oli jo alkanut kehittyä tunteita ystäväänsä kohtaan, lähti pettyneenä pois.

Pian Helena ja Ismo olivat kuitenkin jälleen yhdessä oluella ja Ismo nousi karaokelavalle esittämään Helenalle omistetun laulun. Illan päätteeksi Ismo yritti suudella Helenaa, mutta tämä tyytyi kaverilliseen halaukseen.

Seppokin sulatti lopulta sydämensä, ja antoi Helenalle anteeksi. Pari sinetöi sovintonsa suudelmin ja Helena riensi kertomaan ilouutisen ystävälleen Ismolle, joka yritti hymyillä pettymyksensä läpi.

Isän uusi rakkaus ei ilahduta Karia

Sepon ja Helenan uutta onnea ei katsottu hyvällä. Ensin Sepolla meni välit poikki mustasukkaisen Ismon kanssa ja vasta Noora sai vanhat ystävykset sopimaan välinsä.

Kari ei leppynyt yhtä helpolla, vaan muisti Helenan aiemmat juonet hänen ja Romeon pään menoksi. Isän ja pojan välit tulehtuivat lopulta niin pahasti, että Seppo katsoi parhaaksi muuttaa pois. Helenaa kuvio ahdisti ja hän ehdotti, että seurustelu laitettaisiin tauolle siihen asti, kunnes Kari leppyisi. Seppo ei moiseen suostunut, sillä hän ei aikonut päästää Helenaa saatuaan tämän vihdoin elämäänsä.

Sepon ja Karin riita kärjistyi Karin häissä, joihin sulhanen ei suostunut kutsumaan Helenaa. Seppo jättäytyi aluksi itsekin pois, mutta saapui lopulta paikalle, vain löytääkseen keskenmenon saaneen Nooran pukuhuoneen lattialta.

Kari menetti lapsensa ja lopulta myös Nooran, joka pakeni suruaan Afrikkaan. Yllättäen lohduttajaksi ryhtyi Helena, jolle Kari itsensäkin hämmästyttäen pystyi puhumaan tunteistaan. Surun keskellä Karin ja Helenan välit vihdoin lämpenivät.

Poika palaa kuvioihin...

Juuri kun kaikki tuntui olevan Helenan kannalta täydellisesti, hän sai puhelun pojaltaan Stubalta, joka oli päässyt vankilasta. Stuba ilmoitti palaavansa äitinsä elämään, eikä häntä miellyttänyt tämän romanssi Kari Taalasmaan isän kanssa.

Helena yritti kannustaa Sebastian-nimen käyttöön ottanutta poikaansa uuden elämän alkuun ja tutustumaan Seppoon ja Kariin. Alkuvaikeuksien jälkeen yhteinen sävel löytyikin, jopa Karin kanssa.

Pian Helenalle selvisi, ettei Sebastian ollut palannut kokonaan kaidalle tielle: hän kauppasi kuntosalityönsä ohessa laittomia steroideja. Helena käski pojan lopettaa ja lupasi auttaa tätä rahahuolissa parhaansa mukaan.

... Ja pian myös pojan isä

Sebastianin seurustelu Niinan kanssa oli Helenalle mieleen ja viehättävä miniäehdokas otettiinkin perheeseen välittömästi. Tytön isältään saama ikoni herätti Helenan kiinnostuksen, sillä se muistutti erehdyttävästi esinettä, joka oli aikoinaan kuulunut Helenan miehelle. Seppo lupautui selvittämään asiaa ja kävi tapaamassa Niinan isää, mutta ei saanut vastauksia.

Helena ei voinut jättää asiaa sikseen ja saikin pian kutsun tulla tapaamaan Olavia. Nähdessään miehen Helena tunnisti tämän välittömästi: siinä oli hänen kadonnut ex-miehensä Igor!

Olavi haaveili paluusta yhteen ex-rakkaansa kanssa, mutta Helenalla oli uusi elämä Sepon kanssa. Hyväsydäminen nainen onnistui kuitenkin saamaan rauhan isän ja Sebastian-pojan välille ennen Olavin muuttoa Turkuun tyttärensä kanssa.

Uusi ura Amandassa

Selvittyään tunne-elämän myrskyistä Helena kaipasi uusia haasteita työelämässä. Kun Isabella halusi kunnostaa vanhan majatalon uuteen loistoon, näki Helena tilaisuutensa tulleen ja tarjoutui rahoittajaksi.

Amandan avajaisia vietettiin pian uuteen uskoon remontoidun majatalon ravintolassa. Helena ja Isabella olivat nyt yhtiökumppaneita.

Naimisiin Sepon kanssa

Helena on löytänyt vakaan rakkauden Sepon kanssa. Tanssimista harrastava pariskunta avioitui romanttisessa, pienessä tilaisuudessa, jonka Seppo suunnitteli salaa Helenalta.

Edes kuvioihin palannut Ulla ei onnistunut rikkomaan pariskunnan suhdetta, vaikka nainen oli liittoutunut Helenaa inhoavan Isabellan kanssa.

Helena hämmentää Isabellan soppaa

Häähumun laannuttua Helena kaipasi haasteita arkeensa ja päätti ryhtyä majatalo Amandan kokiksi. Yhtiökumppani Isabella ilmoitti suostuvansa tähän, mikäli saisi itsekin lisävastuuta Amandassa. Naiset pääsivat asiassa yhteisymmärrykseen.

Ammatillinen suhde ajautui pian kuitenkin karille, kun Helena sai kuulla totuuden Isabellan juonista. Naiselle selvisi muun muassa se, että Isabella oli yrittänyt huumata hänet, ja lopulta Helena sai myös tietää Isabellan olleen taannoisen kidnappauksensa takana.

Helena kutsui Isabellan ja Sebastianin kahville aikomuksenaan paljastaa naisen juonet myös pojalleen. Koska Helenalla oli tukenaan todisteita ja todistajia, ei Isabellalla ollut muuta vaihtoehtoa kuin tunnustaa tekonsa. Tämän seurauksena Sebastian jätti Isabellan ja Helena kiristi tältä tämän osuuden majatalosta itselleen.

Helena auttaa Sebastianin pakoon

Kovia menetyksiä kokenut Sebastian ajautui jälleen rikollisille teille ja tuli erään ryöstöreissun aikana vahingossa kolkanneeksi Helenan. Nainen sai tietää poikansa rötöstelyistä ja sai tämän suostuteltua lopettamaan ryöstöretkensä.

Sebastianin rikoskumppanit, erityisesti rikollisliigan johtaja Korppi, eivät miehen irtautumisaikeista pitäneet, vaan alkoivat uhkailla tätä. Myös Helena joutui uhkailujen kohteeksi. Nainen yllätti samoihin aikoihin Sebastianin jälleen Isabellan syleilystä, ja huoli miehestä kasvoi entisestään.

Helenan avulla Sebastian lavasti oman kuolemansa päästäkseen pakoon Korppia. Ennen pakomatkaansa Sebastian vannotti äitiään pitämään huolta surun murtamasta Isabellasta – kaikesta tapahtuneesta huolimatta.

Välit Seppoon rakoilevat

Seppo sai kuulla Helenalta, kuinka tämä oli yhdessä Sebastianin kanssa lavastanut Sebastianin kuoleman. Seppo ei voinut ymmärtää toimintaa, vaan hänen mielestään surussa vellovalle Isabellalle pitäisi kertoa Sebastianin olevan elossa.

Helenan ja Sepon erimielisyydet kilpistyivät, kun mies joutui poliisikuulusteluihin Sebastianin Talotaikureissa suorittamien rötösten vuoksi. Seppo ilmoitti Helenalle toivovansa tämän pojan olevan oikeastikin kuollut, ja loukkaantunut Helena lähti majataloon yöksi.

Pariskunnan välit hiertyivät entisestään, kun yhtiökokouksessa päätettiin irtisanoa huoltosopimus Taloyhtiön kanssa. Seppo syytti Helenaa siitä, että tämä oli tuonut rikollisuuden hänen elämäänsä.

Lopulta Seppo antoi Helenalle anteeksi, mutta ilmoitti kuitenkin, ettei hyväksy Sebastianin tekoja.

Helenan ja Isabellan sota jatkuu

Spa'han johtajanpallille itsensä keplotelleen Isabellan ja Helenan välit kulkivat tuttuun tapaan vuoristorataa. Sebastianille antamansa lupauksen mukaisesti Helena tarjosi tukeaan Isabellalle, joka luuli Sebastianin kuolleen.

Vanhat kaunat eivät kuitenkaan olleet unohtuneet eikä mennyt kuitenkaan kauaakaan, kun Helenan epäilykset Isabellan suhteen jälleen heräsivät.

Helena sai päähänsä Isabellan yrittävän jälleen juonia häntä vastaan, ja ilmoitti tälle ykskantaan, ettei Isabella enää koskaan tulisi saamaan majatalosta edes pientä osaa itselleen.

Väärin perustein syytetty Isabella suuttui naisen sanoista ja päätti keplotella Amandan itselleen hinnalla millä hyvänsä.

Toivo lapsenlapsesta

Isabella järisytti Helenan maailmaa ilmoittamalla olevansa raskaana tämän kuolleelle pojalle, Sebastianille. Sekä Helena että Seppo epäilivät naisen puheita, mutta Isabellan toimitettua todistusaineistoa sanojensa tueksi, tarttui hyväsydäminen pariskunta naisen syöttiin.

Kun Isabella pian ilmoitti aikovansa muuttaa Monacoon uuden miesystävänsä kanssa, päätti hätääntynyt Helena tarjota Isabellalle osuutta majatalosta saadakseen tämän jäämään Suomeen.

Nopeasti Helenalle kuitenkin selvisi Isabellan "miesystävän" olevan palkattu seuralainen ja nainen vannoi jälleen, ettei Isabella tulisi enää koskaan pääsemään Amandan osakkaaksi.

Isabella veti kuitenkin järeämmät aseet käyttöön. Nainen uhkaili Helenaa muun muassa abortilla, ellei tämä luovuttaisi Amandaa hänelle. Helena joutui taipumaan painostuksen alla ja ilmoitti luovuttavansa majatalon Isabellalle lapsen synnyttyä. Ehtona oli kuitenkin se, että Isabella muuttaisi Taalasmaille asumaan raskauden ajaksi.

Sergei palaa kuvioihin

Isabellan muutettua Taalasmaiden talouteen, sai Helena muunkinlaista perheenlisäystä; Helenan vankilassa ollut poika Sergei pääsi nauttimaan vapaudesta.

Helenan järkytykseksi Sergei ihastui Isabellaan ja pariskunta alkoi seurustella. Sergei ilmoitti äidilleen aikovansa ryhtyä Isabellan lapsen isäksi. Isabella ja Sergei kihlautuivat, eikä Helena voinut muuta kuin seurata tapahtumia kauhuissaan sivusta käsin.

Pahempaa oli luvassa, kun Sergei tiirikoi tiensä Korpin majapaikalle aikeenaan kostaa tälle veljensä Sebastianin puolesta. Mies tuli kuitenkin kolkatuksi, mutta onneksi tapahtuneesta vainun saanut Helena riensi paikalle pelastamaan tilanteen. Yhdessä Helena ja Sergei onnistuivat taltuttamaan Korpin niin, että tämä suistui katolta kuolemaansa.

Isabella aiheuttaa polemiikin

Korpin tultua tiensä päähän, pystyi Sebastian palaamaan takaisin Pihlajakadun kuvioihin turvallisin mielin ja Sepon avulla Helena tajusi, ettei Isabella voisi enää kiristää häntä lapsenlapsellaan nyt, kun tämän isä oli palannut.

Helena kertoi Isabellan kiristysyrityksistä Sebastianille ja parivaljakko yritti purkaa sopimusta Isabellan kanssa laihoin tuloksin.

Kun Sebastianin uusi naisystävä Maria sattumalta sai tietää Isabellan vain feikanneen olevansa raskaana, tämä ilmoitti asiasta välittömästi Helenalle ja Sebastianille.

Totuuden selville saanut Helena kutsui Isabellan luokseen ja antoi tämän ymmärtää olevansa valmis allekirjoittamaan Amandaan liittyvät paperit. Isabellan saavuttua Taalasmaille, Sebastian kertoi heidän tietävän valeraskaudesta ja Helena käski Isabellaa häipymään lopullisesti heidän elämästään.

Isabellan tehdessä lähtöä, hänen vatsaan alkoi sattua ja tältä meni lapsivesi. Nainen tajusi kaikkien yllätykseksi olevansa oikeasti raskaana.

Isabella synnytti pojan, Alexanderin, jonka Jenni kuitenkin oli salaa vaihtanut Cindyn ja Ossin vauvaan. Helena intoili isoäitiydestään, mutta Alexander menehtyi traagisesti. Murtunut Helena muisteli menneisyyttään. Elias ja Iida kuulivat, kun Helena puhui Sepolle tietävänsä, miltä tuntuu menettää oma lapsi. Elias löysi kuvan takaa haalistuneen merkinnän, joka on sama kuin Sebastianin syntymäpäivä, ja päätteli, että isällä on kaksoisveli.

Myöhemmin paljastui, että Sebastianin kaksoisveli asuikin Kuulan perheen tavoin Pihlajakadulla: veli oli nimittäin Antti Polvijärvi!

Sepon alkoholiongelma

Marian yliajosta johtuvasta syyllisyydestä kärsivä Seppo haki lohdutusta alkoholista. Helenalle tämä oli liikaa ja juopotteluun kyllästynyt Helena ilmoitti lähtevänsä lasten kanssa pois.

Isabellaa tapaamassa ollut Helena oli poistumassa, kun Isabella pyysi tämän apua. Helena avasi Isabellan lepositeet, Isabella katosi ja Helena löysi tämän kadulta. Isabella johdatti Helenan tielle ja Helena tajusi paikan olevan sama, jossa Marian yli ajettiin. Isabella näki flashbackinä ajavansa Marian yli, heräsi psykoosistaan ja tunnusti kauhuissaan tekonsa järkyttyvälle Helenalle.

Seppo kirjoitti koskettavan jäähyväiskirjeen, missä hän myös tunnusti tekonsa. Helena ja Ismo törmäsivät kadulla ja tajusivat yhtäkkiä miehen suunnitelmat. Kotona Seppo oli virittänyt hirttosilmukan. Mies nousi jakkaralle ja astui siltä pois. Helena ja Ismo ehtivät pelastaa Sepon.

Kuulan perheen tragedia

Kuulan perhettä kohtasivat vaikeat ajat, kun salaperäinen henkilö alkoi uhkailla heitä. Kiristyksen takana oli Korpin poika Heiskanen, joka halusi kostaa äitinsä kuoleman. Heiskanen jäi loukkuun räjähdystyömaalle, ja Helena uskoi kauhujen olevan takana.

Helena ja Seppo voittivat lomamatkan Havaijille ja suunnittelivat romanttista matkaa innoissaan. Lentokoneessa heille selvisi karu totuus: matka oli osa elossa olevan Heiskasen kamalaa suunnitelmaa tappaa koko Kuulan perhe. Kuulia kuljettanut lentokone kääntyi rajuun syöksyyn ja tippui keskelle Siperiaa.

Kuulat pääsivät elossa pois Siperiasta, mutta Helenan valheet olivat Sepolle liikaa. Seppo poistui Pihlajakadulta ja jätti Helenan.

Aki Nikkinen sekoittaa pakkaa

Helena päätyi vuonna 2014 suhteeseen Pihlajakadulle palanneen Aki Nikkisen kanssa.

Sebastian perheineen ei hyväksynyt Akia osaksi perhettä, koska Sebastian tiesi, että Aki yrittää vikitellä Monicaa. Sebastian seurusteli tuolloin Monican kanssa.

Sebastian sai Akin kiinni suutelemasta Monicaa ja näytti nauhoittamansa videon myös Helenalle.

Helena purki kihlauksensa Akin kanssa, mutta Aki puhui tämän ympäri ja he menivät naimisiin sairaalassa. Sebastian ja Sergei olivat molemmat hyvin pettyneitä Helenaan.

Helenalle selvisi kevään 2015 päätösjaksossa että Aki oli huijannut tältä majatalo Amandan. Hän alkoi suunnitella kostoa yhdessä Sebastianin, Karin ja Sergein kanssa.

Aki saatiin pidätettyä, mutta poliisiasemalla hän vakuutti Helenan vilpittömyydestään. Helena antoi Akille anteeksi ja hänet vapautettiin.

Lisäksi Aki tuhosi Helenan nähden sopimuksen, jolla hän huijasi Amandan itselleen.

Pian Helena kuitenkin kuuli Akin ja Alissan keskustelun, josta kävi ilmi Akin omistavan edelleen puolet Amandasta ja tuhonneen kopion Amandan luovutussopimuksesta. 

Helena kiristi Akia antamaan alkuperäisen Amandan luovutussopimuksen Helenalle aseella uhaten. Aki paljasti samalla Helenalle, että ei ole koskaan oikeasti tykännyt hänestä. Tämä oli Helenalle liikaa ja tämä ampui Akin. 

Järkyttynyt Helena kertoi asiasta Kristiinalle ja Ullalle, jotka kehottivat naista lähtemään Suomen viranomaisia pakoon Malagaan, jossa Ullalla olisi yhteyksiä alamaailmaan. 

Ulla ja Kristiina hyvästelivät Helenan, kun tämä jätti Suomen taakseen. 

Mikä oli mielestäsi Helenan ikimuistoisin hetki Salatuissa elämissä? Kommentoi alle!

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat