Salkkarit-tähdet muistelevat sarjan alkuaikoja: Luulimme, että sarjaa tehdään vain vuosi

Kun Salatut elämät alkoi vuonna 1999, ei monikaan olisi osannut ennustaa, että sarja pyörisi yhä 17 vuotta myöhemmin. Sarjan alkuperäisnäyttelijöiden oli tarkoitus olla sarjassa vain vuoden verran.

Vuonna 1998 MTV3 etsi uuteen sarjaan näyttelijöitä. Juuri loppuneen Ihmeidentekijät-sarjan tilalle haluttiin koko perheen saippuasarja, joka tulisi ulos joka arkipäivä. Salatut elämät sijoittuisi kuvitteelliselle Pihlajakadulle ja sen keskiössä olisivat taloyhtiön asukkaat.

Ismo Laitelaa näyttelevä Esko Kovero on sarjan ainoa alkuperäisnäyttelijä, joka on ollut tuotannossa mukana yhtämittaisesti. 

– Muistan yhä hyvin, miten kaikki alkoi. Kuulin, että tällaista sarjaa aletaan tehdä ja siihen koekuvataan paljon näyttelijöitä. Muistan ajatelleeni tuolloin, että sarja olisi samankaltainen kuin Kotikatu, kertoo Esko Kovero.

Muutamia viikkoja myöhemmin Kovero sai puhelun Salattujen elämien roolittajalta. Miestä pyydettiin koekuvauksiin uutta sarjaa varten.

– Muistan, että kiinnostukseni sarjaan heräsi. Kävin koekuvauksissa ja sain tietää heti, että olen saanut roolin sarjasta. Siinä ei ehtinyt yön yli miettiä, vaan otin työn vastaan siltä seisomalta.

– Työskentelin tuolloin freelancer-näyttelijänä, joten työtarjous houkutteli, koska se tiesi töitä hieman pidemmäksi aikaa. Ajattelin silloin, että katsotaan nyt vuosi ja tässä sitä ollaan 17 vuotta myöhemmin, Kovero sanoo.

"Alku oli ikimuistoista aikaa"

Jukkaa näytellyt Jouko Keskinen oli mukana Salatuissa elämissä vuosina 1999–2004.

Jukka Salin poistui sarjasta, kun hän muutti uuden rakkaansa Jaana Niemisen (Susanna Indrénin) kanssa Turkuun. Sen sijaan Keskinen joutui jättämään sarjan, koska häntä pyydettiin takaisin teatteriin.

– Olin ollut virkavapaalla teatterista lähes viisi vuotta, ja minua pyydettiin tulemaan takaisin. Samaan aikaan Salineiden perhe alkoi hajota. Jukan lapset Jonna ja Saku olivat jo lähteneet Pihlajakadulta. Muistan, että ennen kesäpaussia päätin jäädä pois tuotannosta.

Keskinen muistelee sarjan alkua lämmöllä. Salatut elämät oli ensimmäinen kotimainen sarja, jota alettiin tehdä viitenä päivänä viikossa.

– Aika lentää siivillä. Ei tunnu ollenkaan, että siitä oli jo yli 17 vuotta kuin aloitimme sarjan tekemisen. Olimme pioneereja monessa mielessä. Aloitimme esimerkiksi ensimmäisinä kolmella kameralla kuvaamisen. Myös tekemisen tahti oli aivan uusi. Alku oli ikimuistoista aikaa. Olimme kaikki samassa tilanteessa. Kaikki oli uutta ja innostavaa. Puhalsimme yhteen hiileen.

– Muistan, että alussa ajattelimme tekevämme korkeintaan vuoden verran sarjaa. Toisin kävi, Keskinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat