Saku Koivua näyttelevä Jon-Jon Geitel muistelee MM95-huumaa: "Faija pomppi kalsareillaan Suomen tehdessä maaleja"

Tältä näytti 95-elokuvan kuvauksissa 1:04

Saku Koivua näyttelevä Jon-Jon Geitel oli viisivuotias Suomen voittaessa ensimmäisen jääkiekon MM-kullan.

Näyttelijä ja muusikko Jon-Jon Geitel, 27, näyttelee Suomen miesten jääkiekon kautta aikojen ensimmäiseen maailmanmestaruuteen keskittyvässä 95-elokuvassa ikonisen Tupu–Hupu–Lupu-hyökkäysketjun keskushyökkääjä Saku Koivua.

Geitel ei muista vuoden 1995 jääkiekon MM-kisojen peleistä juuri mitään. Hän oli tuolloin viisivuotias.

– Muistan lähinnä faijan reaktiot Suomen maaleihin. Siinä hän pomppi riemusta kalsareillaan olohuoneessa, Geitel muisteli MTV.fille toukokuun lopussa 95-elokuvan kuvauksissa Espoossa.

– On mahtavaa päästä näyttelemään Sakun kaltaista legendaarista ja ikonista pelaajaa. Netistä löytyy paljon materiaalia, videota ja kuvaa, jonka avulla olen valmistautunut rooliin.

Jon-Jon Geitel on pelannut jääkiekkoa nuoruudessaan noin 17-vuotiaaksi asti.

– Olen pelannut kyllä, en mitenkään huipputasolla, mutta niin, että pystyn hyvin näyttelemään jääkiekkoilijaa ja luistelemaan suht uskottavasti, Geitel toteaa.

Geitel näyttelee yhtä suomalaisen jääkiekon historian suurista sankareista. Koivu oli MM-kultajoukkueen toinen varakapteeni. Jännittääkö Geitelia, millaisen vastaanoton elokuva saa?

– Ei sellaista mieti eikä edes halua ajatella. Nyt tehdään vaan hommat mahdollisimman hyvin ja katsotaan sitten, millainen vastaanotto on.

95-elokuva pureutuu toisiinsa limittyvien tarinoiden kautta siihen, miksi Suomesta tuli miesten jääkiekon maailmanmestari ja miten se vaikutti kansakuntaan. Elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä.

Katso artikkelin yläosassa videoklippi 95-elokuvan kuvauksista! Katso alla myös Leijonat-kapteeni Timo Jutilaa elokuvassa esittävän Joel Hirvosen haastattelu.

Haastattelussa Timo Jutilaa esittävä Joel Hirvonen 1:13

Lue myös:

    Uusimmat