Mainos

Saksan talouskasvu ennätysvauhdissa

Saksan talous kasvoi viime vuonna enemmän kuin kertaakaan sitten Saksojen yhdistymisen vuonna 1990. Ennätyksellisen kasvun taustalla ovat ulkomaan viennin nousu, euron heikkous ja vakaa kotimaan kysyntä.

Saksan kokonaistuotannon kasvu oli 3,1 prosenttia vuonna 2000, kun taas vuonna 1999 kasvu jäi 1,6 prosenttiin. Saksa on euroalueen suurin talousmaa, ja sen osuus koko alueen tuotannosta on noin kolmannes.

Tiedot ilmenevät maan valtiovarainministeriön ja tilastoviraston tänään julkistamista tilastoista.

Valtiovarainministeriön mukaan kasvulukuja ruokki ennen kaikkea ulkomaanvienti. Sitä edesauttoivat parantunut kilpailukyky, euron heikkous ja yleinen kysynnän kasvu. Viime vuoden aikana Saksan vienti yli kaksinkertaistui edellisvuodesta 12,9 prosenttiin ja tuonti lisääntyi kaksi prosenttiyksikköä 10 prosenttiin.

Ministeriö lisäsi, että myös kotimainen kysyntä oli vahvaa. Ministeriön arvion mukaan tänä vuonna kasvuvauhti laantuu vain hieman. Saksalaiset eivät odota, että Yhdysvaltain talouskasvun hidastuminen heikentäisi Saksan talouskehitystä.

Ministeriö kiitteli myös oikeaan aikaan osuneita veroalennuksia, jotka ovat tukeneet talouskasvua. Kovat talousluvut auttoivat myös euroa, joka alkoi vahvistua suhteessa Yhdysvaltain dollariin. (MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.