Mainos

Saksan metallilakko laajenee yhä

Saksan metallityöväenliitto laajensi tänään lakkoaan Berliiniin ja Brandenburgin osavaltioon painostaakseen työnantajapuolta palkankorotuksiin. Baden-Württembergissä lakkoon liittyi tänään 53 000 työntekijää 13 yrityksessä ja Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa 11 000 työntekijää. Jo viime viikolla yli 100 000 metallityöläistä meni lakkoon.

Lisäksi metalliliitto on kehottanut 25 berliiniläisen ja brandenburgilaisen yrityksen työntekijöitä liittymään lakkoon. Noissa yrityksissä on yhteensä 10 000 työntekijää.

Lakon osapuolten kerrottiin palaavan neuvottelupöytään vielä illalla Baden-Württenbergissä, missä lakko on kestänyt jo viikon. Neuvottelupöytään palaamisesta ilmoitti IG Metallin edustaja Sindelfingenissä Baden-Württenbergissä tänään. Aloite neuvottelujen jatkamisesta tuli työnantajapuolelta. Uutta tarjousta työnantajapuoli ei kuitenkaan aio tehdä.

Työnantajapuoli on tarjonnut 3,3 prosentin palkankorotusta ja lisäksi 190 euron kertasummaa. IG Metall vaatii 6,5 prosentin korotusta, ja on luvannut tulla heti neuvottelupöytään, jos työnantajapuoli tekee uuden tarjouksen. Perjantaina IG Metall vaati työnantajapuolta nostamaan tarjoustaan ainakin neljään prosenttiin.

IG Metall edustaa 2,8 miljoonaa metalli- ja sähköalan työntekijää. IG Metallin sopimus vaikuttaa kuitenkin 3,6 miljoonan työntekijän palkkoihin.

(MTV3-DPA-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.