Mainos

Saksalaistuomarin mukaan muslimi sai kurittaa vaimoaan

Saksalaisen tuomarin päätös jättää käsittelemättä marokkolaisen miehensä moneen kertaan pahoinpitelemän saksanmarokkolaisen naisen avioerohakemus herättää arvostelua. Monet muslimijohtajat ovat tuominneet päätöksen.

Tuomarin päätös evätä avioerohakemuksen vetoamalla Koraaniin kuohuttaa Saksassa. Frankfurtilainen naistuomari perusteli päätöstään sillä, että muslimiperheessä Koraani sallii aviomiehen rangaista vaimoaan. Naisen olisi tuomarin mukaan pitänyt ottaa tämä mahdollisuus huomioon avioituessaan muslimin kanssa. Aviomies oli pahoinpidellyt avioeroa hakenutta 26-vuotiasta naista useita kertoja.

Tuomarin päätös perustui Koraanin kohtaan, jossa todetaan, että "miehet olkoot naisten esimiehiä sillä oikeudella, jonka Jumala on antanut toisille ennen toisia ja sen perusteella, mitä he ovat antaneet omaisuudestaan".

Islam-oppineiden mukaan miehen esimiesvalta perustuu siihen, että hän elättää vaimonsa ja siksi hänen sallitaan kurittaa vaimoaan saadakseen tämän tottelemaan Allahia.

Tuomariliitto puolustaa, muslimijohtajat tuomitsevat

Ankara arvostelu johti siihen, että tuomioistuin siirsi asian jatkokäsittelyn toiselle tuomarille.

Saksan tuomariliitto puolustaa jäsentään. Se pitää uskonnon edustamien arvojen huomioonottamista tärkeänä osana oikeudenkäyttöä. Tuomari ei ylittänyt liiton mukaan harkintavaltaansa.

-Jos Koraani asetetaan Saksan perustuslain yläpuolelle, niin hyvää yötä, ryöpyttää puolestaan kristillisdemokraattisen puolueen pääsihteeri Ronald Pofalla.

Euroislamilaisuutta edustavan Saksan muslimien keskusneuvoston mukaan saksalaistuomari syyllistyi karkeaan virheeseen.

-Pahoinpitely kumman aviopuolison puolelta tahansa on myös islamilaisessa uskonnossa pätevä syy avioeroon, sanoo keskusneuvoston tiedottaja Nurhan Soykan.

Myös islam-neuvoston puheenjohtajan Ali Kizilkayan mukaan todellinen islamilaisuus ei salli aviomiehelle kuritusoikeutta.

-En tunne ainoatakaan muslimia, joka perustelee perheväkivaltaa uskonnolla, vakuuttaa muslimijohtaja.

Kizilkayan pelkää, että islamin vastustajat saavat tapauksesta lisää vettä myllyynsä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.