Saksalaislehti: Trump yrittänyt ostaa Saksassa kehitettävän koronarokotteen yksinoikeudella Yhdysvaltoihin – "Me haluamme luoda rokotteen koko maailmalle"

Saksalaislehti Welt Am Sonntag kertoo, että Valkoinen talo olisi presidentti Donald Trumpin johdolla pyrkinyt ostamaan yksinoikeudet koronavirusrokotteeseen.

Nimettömien saksalaisten hallituslähteiden mukaan Valkoisen talon väitetään tarjonneen saksalaiselle CureVac-lääkeyhtiölle huikean summan, jos yhtiö siirtyy kehittämään koronavirusrokotettaan Yhdysvaltoihin.

Ongelmallisen asiasta tekee etenkin se, että Trump on lehden mukaan vaatinut rokotetta kehitettäväksi vain Yhdysvaltojen käyttöön.
Saksan hallitus on pyrkinyt lehden mukaan tekemään rokotteesta paremman vastatarjouksen.

Saksalaispoliitikkojen mukaan millään maalla ei tulisi olla monopolia rokotteen suhteen. CureVac kommentoi asiaa sunnuntai-iltana uutistoimisto AFP:lle ja sanoi, että yritys ei ole myymässä mahdollista rokotetta millekään yksittäiselle maalle.

– Me haluamme luoda rokotteen koko maailmalle, sanoi CureVacin pääsijoittajiin kuuluvan Hopp Biotech Holdingin toimitusjohtaja Christof Hettich AFP:lle.

Nimetön yhdysvaltalaislähde kiistää väitteet

Uutistoimisto AFP:lle puhunut nimetön lähde taas väitti, että lehden julkaisema artikkeli olisi ollut "vahvasti liioiteltu".

Lähteen mukaan Yhdysvallat käy sekä neuvotteluita että rahoittaa useita eri yrityksiä, jotka ovat kehittämässä rokotetta koronavirukseen.
Lähde myös kielsi, että Yhdysvallat aikoisi pitää rokotteen vain itsellään, jos sellainen valmistuu.

Lue myös:

    Uusimmat