Mainos

Saksalainen mediajätti konkurssiin

Saksalaisen mediajätin Kirchmedian konkurssi näyttää väistämättömältä. Velkojien viime hetken neuvottelut eivät ratkaisseet yhtiön rahoituskriisiä, ja Kirchmedia asetettaneen selvitystilaan lähipäivinä. Kyse on Saksan suurimmasta konkurssista sotavuosien jälkeen.

Kirchmedian kaatoivat lopulta yhtiön maksu-tv-seikkailut, kalliit ja epäonnistuneet digi-tv-satsaukset ja lopulta mainostajien kaikkoaminen.

Menopuolta rasittivat ennen kaikkea urheilutapahtumien tv-oikeuksien pilviin nousseet kustannukset, joita Kirch itse oli vedättämässä ylöspäin. Samalla esimerkiksi jalkapalloseurat rikastuivat, ja irtautuivat tukevasti arkitodellisuudesta. Pelaajapalkkiot nousivat huimasti, ja nyt myös monia seuroja uhkaa konkurssi niiden päätulonlähteen kaatumisen myötä.

Saksan liittohallituksen tiedottaja kiisti tänään, että hallitus kaavailisi seuroille yhteiskunnan luottotakuita niiden pelastamiseksi. Ajatus ehti jo nostattaa vastalausemyrskyn, koska se tulkittiin miljonääripelaajien palkkioiden takaamiseksi verovaroin.

Kirch-ryhmä omistaa myös Formulan televisointioikeudet, jotka todennäköisesti ovat pikapuoliin kaupan eniten tarjoavalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.