Mainos

Saksa keskeytti aseviennin Egyptiin

Saksa on keskeyttänyt aseiden viennin Egyptiin. Toimitukset päätettiin lopettaa, sillä Saksassa ollaan huolissaan Egyptin ihmisoikeustilanteesta maassa tapahtuvien mielenosoitusten vuoksi. Mielenosoittajat ovat yhä Egyptin kaupunkien kaduilla vaatimassa presidentti Hosni Mubarakin eroa.

- Päätimme lakkauttaa asevarusteiden viennin Egyptiin tämänhetkisen tilanteen takia. Talousministeriö tutkii myös ne luvat, jotka on jo myönnetty, ministeriöstä tiedotettiin tänään.

Saksa myi asevarusteita Egyptiin 22 miljoonan euron arvosta viime vuonna. Vuonna 2009 myyntisumma oli yhteensä 77,5 miljoonaa euroa, mikä on enemmän kuin mihinkään muuhun kehitysmaahan. Talousministeriö on vastuussa kaikista Saksan asekaupoista.

Raporttien mukaan Saksa on myynyt aikaisemmin Egyptiin ainakin konepistooleja, joista osa toimitettiin poliisien käyttöön.

Saksa uhkasi viime kuun lopussa leikata myös maksamiaan kehitysapurahoja Egyptiin mielenosoittajiin kohdistettujen väkivaltaisuuksien takia. Egypti on yksi Saksan kehitysavun vastaanottajamaista.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.