Mainos

Saksa jakaa työlupia tietotekniikka-ammattilaisille

Saksa aikoo avata rajansa 20 000:lle ulkomaalaiselle tietokoneasiantuntijalle. Maan hallitus hyväksyi tänään suunnitelman green card -järjestelmästä, jonka tarkoitus on taata riittävä työvoiman saanti Saksan tietotekniikkasektorille.

Saksan tietotekniikkateollisuus pelkää, että maa jää jälkeen alan markkinajohtajista ammattitaitoisten työntekijöiden puutteen vuoksi. Liittokansleri Gerhard Schröder on ollut ajamassa eteenpäin Yhdysvaltain mallin mukaisia green cardeja eli työlupia.

Elokuun alussa voimaan tuleva käytäntö on herättänyt suurta vastustusta maassa, jonka työttömyys on jämähtänyt kymmeneen prosenttiin Schröderin vaalilupauksista huolimatta. Uusien sääntöjen mukaan Saksaan tulevat ulkomaalaiset työntekijät saavat viiden vuoden työluvat, jos he täyttävät tietyt ehdot.

Luvan saamiseen vaaditaan asiaankuuluva tutkinto ja takeet siitä, että vuosipalkka tulee olemaan vähintään 100 000 Saksan markkaa. Schröderin mukaan työnantajat ovat tehneet jo 11000 työtarjousta green card -järjestelmän perusteella, ja 4 700 hakijaa on kysellyt lisätietoja sähköpostitse. Useimpien tietotekniikka-ammattilaisten odotetaan tulevan Intiasta ja Itä-Euroopasta.
(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.