Mainos

Sairastumista kannattaa harkita kesäaikaan

Terveysalan ammattijärjestö Tehy on koonnut sairaaloiden kesäajan toimintaa ja sijaisjärjestelyjä koskevat tiedot 21 sairaanhoitopiiristä ja 20 suurimmasta kaupungista tai kuntayhtymästä. Ne ilmoittivat sulkevansa heinäkuussa yhteensä 2444 sairaansijaa. Kesäajaksi lasketaan touko-, kesä-, heinä-, elo- ja syyskuu.

Suhteellisesti eniten sairaansijoja suljetaan alue- ja paikallissairaaloissa sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien, silmätautien sekä iho- ja sukupuolitautien aloilla. Lukumääräisesti eniten sairaansijoja suljetaan kirurgiassa, sisätaudeissa ja naistentautiosastoilla.

Erikoissairaanhoidon supistukset ajoittuvat valtaosin juhannuksen ja heinäkuun 10. päivän väliseen aikaan. Puolet terveyskeskuksista aloittaa supistukset juhannuksen aikaan. Osa niistä jatkaa supistettua palvelua heinäkuun loppuun.

Yleisimmin suljetaan terveyskeskusten päiväsairaalaosastoja sekä työterveyshuollon ja hammashuollon vastaanottoja. Päivystysvastaanotto, kotisairaanhoito ja vuodeosastot hoidetaan enimmäkseen normaalisti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.