Mainos

Sairaanhoitopiiri kielsi henkilökunnan tupakoinnin työaikana

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kieltää henkilökunnaltaan tupakoinnin työaikana.Työntekijät eivät saa polttaa enää sisällä eikä ulkona.

Sairaanhoitopiirin palveluksessa on 2200 vakituista työntekijää. Päätöstä perustellaan sillä, että sairaanhoitopiirillä on velvollisuus toimia kuntalaisten terveyden edistämiseksi. Taustalla ovat myös työajan käyttöön liittyvät syyt. Monella osastolla henkilökunta on kyllästynyt siihen, että osa väestä käyttää työaikaa tupakalla käymiseen, ja työt kaatuvat tupakoimattomien niskaan, kertoo sairaanhoitopirin johtaja Jaakko Pihlajamäki. Hänen mukaansa vastaavanlaisia ratkaisuja on tehty aiemmin Jyväskylän keskussairaalassa.

Pihlajamäen mukaan sairaanhoitopiiri ei aio palkata mitään "tupakointipoliisia" kieltoa valvomaan. Hän uskoo työporukan sisäinen paineen pitävän huolen siitä, että työaikana ei enää poistuta pihalle tupakoimaan. Aiemmat tutkimukset ovat lisäksi osoittaneet, että 20-50 prosenttia tupakoitsijoista lopettaa sauhuttelun työaikana, jos se kielletään ja työnantaja muutenkin tukee lopettamista, huomauttaa Pihlajamäki.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä tupakoinnin lopettamista on tuettu mm. perustamalla tukiryhmiä.Tupakointikielto koskee Seinäjoen keskussairaalan ja Ähtärin aluesairaalan sekä paikallisten mielenterveystoimistojen henkilökuntaa.

Potilaat sen sijaan voivat edelleen tupakoida. Seinäjoen keskussairaalan muuttamista savuttomaksi sairaalaksi on mietitty pitkään, mutta tupakoinnin kieltämistä ikänsä polttaneilta potilailta on pidetty epäinhimillisenä.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 21.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.