Mainos

Saija Hakola Speden Spelien tv-juontajaksi

Saija Hakola on valittu MTV3:n Speden Spelien uudeksi juontajaksi. Spede Yhtiöt ilmoitti valinnasta tänään.

Hakola korvaa tv-ohjelman juontajana Pertti "Spede" Pasasen, joka menehtyi äkilliseen sairaskohtaukseen perjantaina. Muutama jo kuvattu Speden Spelien jakso kuvataan uudelleen Hakolan juontamina.

Pertti Pasanen olisi ollut lähiaikoina siirtymässä taustalle Spede-Tuotanto Oy:n operatiivisesta johdosta. Yhtiön mukaan hän halusi yrityksen toimintojen jatkuvan ja kansainvälistyvän.

Muutokseen liittyen Pasanen myi 28. elokuuta Spede-Tuotanto Oy:n koko osakekannan Pankkiiriliike SOFI Oyj:lle. Kaupan yhteydessä yhtiön toimitusjohtajaksi palkattiin Pasasen suosituksesta Kalle Kivimäki.

Spede-Tuotanto Oy:n toinen tv-ohjelma Kymppitonni jatkuu Speden Spelien tavoin vuoden loppuun ohjelmatietojen mukaan. Ohjelmat nähdään MTV3:n alkuillan ohjelmistossa.

Spede-Tuotanto "välitilassa"

Spede-Tuotannon koko osakekannan myynnin tarkoituksena oli ja on edelleen, ettei Pankkiiriliike SOFI Oyj ole jäämässä yhtiön pitkäaikaiseksi omistajaksi.

-Meidän tarkoituksemme on hakea yhtiölle strategiset partnerit ja mahdolliset kansainväliset yhteistyökumppanit sen toiminnan jatkamiseksi ja edelleen kehittämiseksi, SOFI:n hallituksen puheenjohtaja Mika Lehto sanoo.

Hän sanoo sopineensa aikanaan Pasasen kanssa siitä, ettei SOFI:n "väliroolia" oltaisi erikseen julkaistu, vaan asiat olisi julkistettu vasta sitten, kun partnerit olisi valittu. Lehdon mukaan Pasasen kuoleman jälkeen katsottiin kuitenkin korrektiksi kertoa asioiden tarkka tila. Näin asianomaiset tietäisivät, missä mennään.

Lehto sanoo tunteneensa Pertti Pasasen koko ikänsä. Pasanen oli ilmaissut hänelle halunsa vetäytyä vähitellen tuotantoyhtiön päivittäisestä toiminnasta. Pasanen oli kuitenkin ilmaissut halunsa yhtiön toiminnan jatkumisesta ja kansainvälistymisestä.

-Päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että me ostimme yhtiön häneltä samassa yhteydessä, kun Kalle Kivimäestä tuli yhtiön toimitusjohtaja. Tarkoitus oli, että Pertti Pasanen olisi jatkanut Spede-Tuotannon palveluksessa vuoden 2002 loppuun.

Toiminta "välitilassa" jatkuu Lehdon mukaan entiseen malliin.

-Työnjako on, että me olemme taustalla, vain omistajia, Lehto toteaa.

Spede-Tuotannon toiminta ei ole mitään nappikauppaa, sillä yhtiön tase ja liikevaihto liikkuu kymmenissä miljoonissa markoissa. Lisäksi sen tulevaisuus koskettaa suoraan tai välillisesti useita satoja ihmisiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.