Mainos

Sähköyhtiöt varautuvat uuteen myrskyyn

Sähköyhtiöt ottavat vakavasti ennustukset viikonlopun ukkosmyrskyistä. Esimerkiksi Suur-Savon Sähkössä ja Vattenfallissa on keskusteltu uudesta ukkosmyräkästä ja nostettu valmiutta reagoida mahdollisiin tuhoihin. Pahimmillaan sähköjen palautuminen voi joillain alueilla venyä entisestään.

Ilmatieteen laitos on ennustanut ukkosmyrskyjen palaavan Suomeen viikonloppuna. Lauantaina sade- ja ukkoskuuroja on luvassa Länsi- ja Pohjois-Suomeen, sunnuntaina koko maahan. Meteorologien mukaan myrskyjen vahvuutta on vaikea arvioida.

Sunnuntaina riehuneen ukkosmyrskyn jäljiltä oli torstaina ilman sähköä vielä yli 3 000 taloutta. Osa sähköyhtiöistä uskoo saavansa kaikki viat korjattua viikonlopun aikana, osalla korjaustyöt jatkuvat pitkälle ensi viikkoon.

Metsätuhojen kartoittamisen arvioidaan tällä hetkellä maksavan noin 100 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriö sai torstaina valtuudet 80 000 euron budjettiylitykseen. Alunperin valtion talousarviossa tarkoitukseen oli varattu vain 20 000 euroa. Summan pienuutta selittää se, ettei rahoja ole viime vuosina tarvittu metsätuhojen selvittämiseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.