Mainos

Sähköyhtiöiltä luvassa korvauksia katkoista

Fortum ilmoittaa korvaavansa sähkökatkoja yli 10 000 asiakkaalle. Vattenfall ilmoittaa puolestaan alkuviikosta, kuinka monelle asiakkaalle kuluneen viikon sähkökatkoksista maksetaan korvauksia.

Fortum ja Vattenfall korvaavat asiakkailleen tuoreimman sähkökatkon aiheuttamat harmit sähkölain mukaisesti. Fortum maksaa korvauksia yli 10 000 asiakkaalle. Vattenfall ei ole vielä laskenut, kuinka monelle asiakkaalle se joutuu korvaamaan haitat.

Asiakkaille on maksettava vakiokorvaus yli 12 tunnin yhtämittaisista sähkökatkoksista. Vakiokorvaussumman suuruuteen vaikuttavat asiakkaan vuotuinen verkkopalvelumaksu ja yhtäjaksoisen keskeytyksen kesto.

Jos keskeytysaika on 12-24 tuntia, korvauksen suuruus on 10 prosenttia vuotuisesta verkkopalvelumaksusta. 24-72 tuntia kestäneen katkon korvaus on 25 prosenttia vuotuisesta verkkopalvelumaksusta. 72-120 tunnin keskeytyksen korvaus on 50 prosenttia vuotuisesta verkkopalvelumaksusta. Yli 120 tuntia kestäneestä katkosta asiakkaalle korvataan koko verkkopalvelumaksu. Korvauksen enimmäismäärä on 700 euroa. Korvaus hyvitetään seuraavassa sähkölaskussa tai viimeistään kuuden kuukauden kuluttua katkosta.

Korvauksen määräytymisperusteena käytetään asiakkaan vuotuista verkkopalvelumaksua. Se koostuu perus- ja energiamaksuista sekä mittalaitemaksuista, joihin on lisätty arvonlisä- ja sähköverot. Ellei mitattua tietoa ole, summa arvioidaan ensisijaisesti vuosikulutusarvion perusteella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.