Mainos

Sähkön hinta rajussa laskussa - kilpailuttamalla säästät merkittävästi

Energiakriisi sai suomalaiset kasvavissa määrin etsimään halvinta sähkön hintaa. Miksi kilpailutus kannattaa ja mitä tulee ottaa huomioon kun vertailee verkossa? 

Sähkösopimusten kilpailutus: säästä rahaa ja ympäristöä

Sähkön hinta on ollut viime kuukausina poikkeuksellisen matala, minkä takia on erittäin tärkeää varmistaa, että sinulla on juuri nyt edullisin mahdollinen sopimus. Eri sähköyhtiöt  voivat tarjota erilaisia hintoja, ehtoja ja palveluita.

On myös hyvä ottaa huomioon sähkön tuotantotapa: valitsemalla uusiutuvista lähteistä tuotetun sähkön voit vähentää hiilijalanjälkeäsi samalla, kun säästät rahaa. Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä huolella, sillä kaikilla vertailusivustoilla ei ole kaikkia sähköyhtiöitä mukana vertailussa.

Millaisia sähkösopimuksia on tarjolla kilpailutuspalveluissa?

Kiinteähintainen sopimus: Tämä sopimustyyppi määrittelee sähkön hinnan kiinteäksi tietyn ajanjakson ajan. Hinta pysyy samana sopimuskauden ajan riippumatta markkinoiden hintavaihteluista. 

Pörssisähkösopimus: Pörssisähkösopimus perustuu markkinoiden sähkön spot-hintoihin. Sähkön hinta voi vaihdella tunti tunnilta ja päivä päivältä markkinoiden tarjonnan ja kysynnän mukaan. 

Määräaikainen sopimus: Tässä sopimustyypissä sähkön hinta määritellään tietyn ajanjakson aikana, yleensä vuoden tai kahden vuoden ajaksi. Sopimuksen jälkeen hinta voi muuttua. 

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus: Tämä sopimusmalli jatkuu automaattisesti määräajan päätyttyä, ellei sitä irtisanota. Hinta voi vaihdella sopimuskauden aikana.

Ympäristöystävälliset sopimukset: Nämä sopimukset tarjoavat uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä. Ne voivat sisältää esimerkiksi tuulivoimaa, aurinkoenergiaa tai vesivoimaa. Omakotitaloasujalle aurinkopaneelit voivat olla hyvä ratkaisu säästämään sähkölaskussa. Huomioi kuitenkin, että aurinkopaneelit eivät sovi kaikille. Jos talosi ei saa tarpeeksi valoa (johtuen esimerkiksi katon ilmansuunnasta, tai siitä että puut ovat tiellä), sinun ei kannata hankkia paneeleja katollesi. Aurinkopaneelit ovat myös iso sijoitus. Monelle se tarkoittaa lainan ottamista.

Lainapalveluiden kilpailutus: säästä korkokuluissa

Aurinkopaneelijärjestelmien hankintaan tarvittava laina voi olla merkittävä. Kilpailuttamalla lainapalvelut voit saada alhaisemman koron ja paremmat lainaehdot. Lainojen korot ja ehdot voivat vaihdella huomattavasti eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Lainojen kilpailutuspalvelujen suosio on noussut viimeisen vuoden aikana, johtuen korkojen noususta ja siitä, että taloudellinen tilanne on heikompi. Pikavippi ei kuitenkaan yleisesti ottaen ole järkevä ratkaisu johtuen korkeista koroista. Älä missään nimessä yritä ratkaista huonoa taloudellista tilannetta pikalainoilla.

Kuinka kilpailuttaa?

Sähkösopimusten  ja lainojen  kilpailuttaminen on nykyään yksinkertaista verkkopalveluiden avulla. Useat palvelut keräävät ja vertailevat eri tarjoajien tarjouksia sinun puolestasi. Varmista, että vertaat samaa tuotetta tai palvelua eri tarjoajien välillä ja ota huomioon kaikki kulut, ei vain tuotteen tai palvelun perushintaa.

Miksi kilpailutus kannattaa?

Kilpailutuksen avulla voit löytää parhaat tarjoukset ja säästää rahaa. Lisäksi se antaa sinulle mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia päätöksiä, joten voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen tuotteen tai palvelun.

Lue myös:

    Uusimmat