Mainos

Myrsky runnoo Suomea: sähkökatkokset leviämässä Pohjanmaalta keskiseen Suomeen – sähköttä yli 9  000 kotia

0:57
Katso videolta, miten syysmyräkkä etenee Suomen yllä tämän illan ja ensi yön aikana.

Lännestä saapuneen syysmyrskyn aiheuttamat sähkökatkokset ovat leviämässä Pohjanmaan rannikolta ja Etelä-Pohjanmaalta myös idän suuntaan keskiseen Suomeen. Iltakymmeneltä oli sähköttä yhteensä yli 9  200 taloutta.

Keski-Suomen maakunnan puolella oli tässä vaiheessa sähkökatkoja esimerkiksi Karstulassa ja Saarijärvellä. Katkoksia oli myös Pirkanmaalla. Eniten koteja katkot olivat pimentäneet rannikon Närpiössä ja Kristiinankaupungissa, joissa kummassakin oli ilman sähköä yi 2  000 asiakasta.

Risteilyalukset aikatauluissaan

Ilmatieteen laitoksen varoituskartassa on annettu yön ajalle varoitus Suomen kaikille merialueille vaarallisesta ja mahdollisesti vaarallisesta tuulesta. Eteläisillä merialueilla liikennöivän Tallink Siljan alukset olivat iltayöllä aikatauluissa, eikä niiden odotettu myöhästelevän myöskään yön aikana, kertoi Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd STT:lle iltakymmenen jälkeen.

Pelastuslaitokset varoittavat sähkökatkoksista

Pelastuslaitokset ovat varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille illalla ja yöllä. Kovan tuulen odotetaan jatkuvan Suomessa Lapin ja Koillismaan eteläpuolella koko yön ajan. Pohjois-Lapissa puolestaan on huono ajokeli lumisateen vuoksi.

Sähkökatkokset ovat pimentäneet etenkin Pohjanmaan rannikkoa ja Etelä-Pohjanmaata. Närpiössä oli ennen iltayhdeksää ilman sähköjä 2  700 asiakasta, ja myös Kristiinankaupungissa ja Kurikassa katkoksia oli yli tuhat kummassakin.

Pelastuslaitokset ovat varoittaneet sähkökatkosten sumasta, kun kova tuuli saattaa kaataa puita sähkölinjoille illalla ja yöllä.

Päivitetty 22.48: Sähköttä olevat taloudet, risteilyalukset


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja