Mainos

Sabenan konkurssi jo lähes varma

Belgian lentoyhtiö Sabenan on perunut kaikki lentonsa ja sen konkurssi näyttää lähes varmalta.

Belgian lentoyhtiö Sabenan konkurssi näyttää tänään jo lähes varmalta, kun yhtiön viimeisenä oljenkortena pidetty sopimus brittiläisen Virgin Express -lentoyhtiön kanssa ei toteutunut.

Brysselin lentokentällä Sabenan henkilökunta marssi ulos työpaikoiltaan ja sadat hämmentyneet matkustajat jäivät ihmettelemään tyhjiä lähtöselvitystiskejä.
Sabena ilmoitti myöhemmin, että kaikki Suomen aikaa kello 16 jälkeen lähtevät lennot on peruutettu.

Myöhemmin iltapäivällä Belgian valtiovarainministeri Didier Reynders myönsi, että Sabenan hakemisesta konkurssiin saatetaan päättää yhtiön hallituksen kokouksessa tänään.

-On mahdollista, että saamme vielä tänä iltana Sabenan johdon ilmoituksen konkurssista, Reynders sanoi. Ministeri korosti kuitenkin, ettei asiasta vielä ollut täyttä varmuutta.

Brittiliikemies Richard Bransonin Virgin Express oli tiettävästi ainoa Sabenan pelastamisesta kiinnostunut ulkopuolinen sijoittaja. Tänään Virgin kuitenkin ilmoitti, ettei voi hyväksyä hahmoteltua pelastussuunnitelmaa.

Sabenasta näyttää nyt tulevan Euroopan ensimmäinen kansallinen lentoyhtiö, joka tekee konkurssin. Sinänsä se ei ole mikään ihme, sillä vuonna 1958 perustettu Sabena on tehnyt voitollisen tuloksen vain kerran toimintansa aikana. Belgian valtio omistaa Sabenasta runsaan puolikkaan, itsekin selvitystilassa oleva sveitsiläinen Swissair loput 49,5 prosenttia.

Finnair irtisanoi tänään kaikki sopimuksensa Sabenan kanssa Sabenan toiminnan jatkumisen epävarmuuden vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.