Järjetön terveyden tavoittelu oli johtaa kiinalaisnaisen kuolemaan – piikitti suoneensa kahtakymmentä erilaista hedelmää

Terveyden tavoittelu oli johtaa kiinalaisnaisen kuolemaan, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kerroimme aiemmin naisesta, joka joi litran soijakastiketta ”puhdistaakseen suolensa”. Vaihtoehtoiset hoitomuodot näyttävät herättävän ihmisissä kiinnostusta, vaikka lääketieteellinen tutkimustieto sotii niitä vastaan. Tämän osoittaa tuore tapaus Kiinasta.

Kiinalainen 51-vuotias nainen oli piikittänyt suoneensa nestettä, joka sisälsi kahtakymmentä erilaista hedelmää. Hedelmämehupiikin tarkoituksena oli parantaa terveyttä, mutta sen sijaan se oli johtaa naisen kuolemaan.

– Ajattelin, että tuoreet hedelmät ovat hyvin ravintorikkaita, eikä niiden piikittäminen kehooni olisi vaarallista, nainen sanoo brittiläisen The Independent -lehden mukaan.

– En arvannut, millaisiin ongelmiin siitä joutuisin.

Hedelmät tosiaan ovat terveellisiä syötäviä, mutta suonensisäisesti niitä ei pidä nauttia.

Pian piikin pistämisen jälkeen naisen iho alkoi kutista sekä kehon lämpö nousta, ja hän hakeutui lääkäriin.

Lääkäreiden toiminta pelasti hengen – somessa irvaillaan

Xiangnanin yliopistollisessa sairaalassa naisen todettiin kärsivän maksa-, munuais- sydän- ja keuhkovaurioista. Lääkärit poistivat myrkyt naiset elimistöstä dialyysin avulla, antoivat hänelle veren hyytymistä estäviä lääkkeitä ja antibiootteja.

Hedelmämehupiikin itseensä pistänyt nainen parani lopulta, mutta kiinalaisessa sosiaalisen median palvelussa Weibossa hän on saanut jopa oman tunnisteen #OldWomanPutsJuiceIntoVeins. Moni on äimistellyt, miten ihmisten lääkintätietous voi olla näin heikoissa kantimissa.

Lähteet: BBC, The Independent

Lue myös:

    Uusimmat