Mainos

Sään lauhtuminen aiheutti ongelmia

Pakkasen nopea lähes 20 asteen lauhtuminen viime yönä on tehnyt tiet liukkaiksi maan etelä- ja keskiosissa. Lisäksi nopea lauhtuminen on koettellut automaattisia hälytys- ja sammutuslaitteita, joista monet ovat lauenneet aiheetta.

-Säänmuutoksen syynä oli voimistunut lounainen ilmavirtaus, joka toi lauhan ilman meille, kerrottiin Ilmatieteen laitoksesta aamulla.

Liikkuva poliisi varoitti tiellä liikkujia huonosta kelistä: tiet olivat kuuraisia, lumi pöllysi ja näkyvyys oli ainakin pääkaupunkiseudun aamupäivässä huono. Myös Uudenmaan tiepiiri varoitti pahasta kelistä. Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla päätiet olivat aamulla lumisia ja lämpötilan lauhtumisesta johtuen liukkaita. Vaikea keli koetteli lähinnä maan etelä- ja keskiosaa. Koko Pohjois-Suomi, Oulun lääni mukaan lukien oli tieoloiltaan lähinnä normaali. Pohjoisessa mitattiin pakkasasteita parista pariinkymmeneen.

Vesivahinkoja paljon

Nopea lämpötilan vaihtelu koetteli lisäksi automaattisia paloilmoittimia ja sammutuslaitteita: osa niistä laukesi, vaikkei tulipalosta ollutkaan kyse.

Helsingin pelastuslaitos teki sunnuntaiaamuun mennessä vuorokauden sisään yli 60 tällaista hälytystehtävää. Esimerkiksi Planet Hollywood -ravintolan automaattisen sammutuslaitteen kattoon sijoitettu vesisuutin meni rikki aamuyöstä, ja vettä valui lattialle kauttaaltaan parin sentin verran. Pelastuslaitos kävi sulkemassa ravintolan vuodon ja ottamassa suurimmat vedet pois imurilla. Jälkihoito jäi yksityiselle kuivausfirmalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.