Saadaanko talvisää lomaviikoksi? Torstai on tämän viikon kylmin päivä – mutta Pekka Pouta päätti vielä pilata ilon loppuviikon vesisadelupauksellaan

Vesisateet riepottelevat lähes koko maata – Pekka Pouta näyttää, mihin asti talvilomalaisten täytyy matkustaa lumen perässä 6:47
Katso hulvaton sääkeskustelu MTV Uutiset Livestä!

Dennis-myrsky riepotteli lähes koko maata viime yönä katkoen sähköt hetkeksi jopa 16 000 taloudelta. Sateet ja navakat tuulet jatkuvat vielä tänäänkin osassa Suomea.

Vesisateiden vuoksi 30 senttimetrin lumiraja kulkee nyt Oulu-Joensuu-akselilla. Pekka Pouta kertoo, että Etelä-Suomen talvilomalaisten täytyy matkustaa melko pohjoiseen, mikäli haluaa kunnon lumessa telmiä.

– Lappiin on iltapäivällä tiedossa pakkasia, mutta etelässä tuuli voimistuu uudestaan ja lämpötilä on noin +5 astetta, Pouta näyttää sääkarttoja.

– Vesisateista huolimatta Etelä-Suomessa on rinteitä auki, joten myös täällä on talvilomalaisille tekemistä, Pouta sanoo naurahtaen.

Torstai on viikon kylmin päivä

Maanantain jälkeen erityisesti pohjoisessa lämpötila laskee. Tiistaina ja keskiviikkona etelässä ollaan edelleen 5 lämpöasteen tuntumassa.

– Torstai näyttää jopa aika talviselta. Pohjoisessa on kunnon pakkaset ja etelässäkin korkein lämpötila on vain yhden asteen plussalla, Pouta iloitsee.

Torstain talvisten uutisten jälkeen toimittaja on jo lopettamassa MTV Uutiset Liven säälähetystä, mutta Pouta haluaa vielä jatkaa ennustetta viikonlopun yli.

– Hän ei anna mun pilata iloa, Pouta nauraa.

– Yksi sade, toinen sade.... vesiraja on todennäköisesti aika ylhäällä, Pouta laskee.

Katso koko lähetys ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat