Mainos

Ryanairin lento tuhkapilven läpi olikin huijausta?

Ryanair kertoi pari päivää sitten lentäneensä tuhkapilvessä Skotlannin yllä. Iso-Britannian ilmailulaitos CAA syyttää kuitenkin lentoyhtiötä valehtelusta. Asiasta kertoo NyTeknik-lehti.

Lehden mukaan CAA:lla on todisteita, jotka osoittavat, että Ryanairin kone ei lentänyt niin sanotulla punaisella alueella.

– Meillä on todisteita siitä, että Ryanair ei lentänyt missään vaiheessa alueella, jolla tuhkapitoisuus on korkea, ilmoittaa CAA tiedotteessaan.

Ryanair kertoi tiistaina lentäneensä kahdesti tuhkapilven läpi reilussa 12 kilometrissä. Lennoilla yhtiö pyrki osoittamaan, että tuhkapilven merkitystä on liioiteltu.

Irlantilainen lentoasiantuntija David Learmount on myös kyseenalaistanut Ryanairin väitettä. Väitteen mukaan lento tapahtui punaisen alueen läpi, mutta mitään tuhkapilveä ei nähty, eikä kone vahingoittunut.

– Arviot tuhkapitoisuudesta ja sen sijainnista ovat vain arvioita. On vaarallista vetää johtopäätöksiä, että vulkaaninen tuhka olisi vaaratonta, Learmount sanoi Morning Ireland -radio-ohjelmalle.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.