Mainos

Ruuskaselle ei sittenkään MM-villikorttia

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF herätti maanosien mestarien toiveet automaattisesta paikasta ensi kesän MM-kisoihin, mutta veti maton mestarien jalkojen alta.

IAAF:n tuoreen valintajärjestelmän mukaan maanosien mestarit pääsevät elokuussa Pekingin MM-kisoihin, mutta heille ei kuitenkaan myönnetä villiä korttia.

– Olisikohan tässä loppunut IAAF:lta ajatus kesken, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Suomessa linjaus koskee keihäänheiton Euroopan mestaria Antti Ruuskasta. Hänellä on teoriassa varma paikka Pekingiin, mutta hänen pitää mahtua kolmen suomalaisen keihäänheittäjän kiintiöön. Villi kortti olisi nostanut suomalaisten keihäsmiesten paikkamäärän neljään, mutta sellainen villi kortti herui vain Timanttiliigan 2014 kokonaisvoittajille ja vuoden 2013 maailmanmestareille.

– Jos olet maanosan mestari, yleensä selviydyt joukkueeseen, mutta ihan kaikkien kohdalla se ei varmaan toteudu, Kemppainen toteaa.

IAAF haluaa yhtenäistää MM-kisoihin pääsevien urheilijoiden määrän lajeittain, ja esimerkiksi kenttälajeihin otetaan vain 32 urheilijaa lajia kohti. Tulosrajoja on käytössä vain yksi, joten tähän vuoteen asti käytössä olleet B-rajat poistuvat käytöstä.

– Tulosrajat ovat sen verran korkeita, että monissa lajeissa ollaan Suomen ennätystasolla, Kemppainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.