Mainos

Rusi-juttu Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

Alpo Rusi jatkaa hyvityksen peräämistä tietovuotojutussa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta.

Ulkoasiainneuvos Alpo Rusi jatkaa oikeuksiensa peräämistä häntä koskeneen esitutkinnan vuotoon liittyvässä jutussa. Rusi aikoo valittaa kohtelustaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen (EIT) ja vaatia vahingonkorvauksia viranomaisilta myös kansallisia teitä.

Rusi paheksuu sitä, että tieto häntä koskevasta suojelupoliisin vakoilututkinnasta vuoti esimerkiksi poliittisilla perusteilla henkilöille, joille se ei olisi kuulunut. Prosessiin liittyy Rusin mukaan paljon asioita, jotka ovat ristiriidassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen kanssa.

Eduskunnan oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio antoi hiljattain päätöksen, jonka mukaan Supo toimi Rusiin kohdistuneessa rikostutkinnassa lainmukaisesti. Paunio piti kuitenkin vakavana sitä, ettei julkinen valta pystynyt suojaamaan törkeästä vakoilusta epäiltyä Rusia leimaavalta ja ennenaikaiselta julkisuudelta.

- Mitä tulee kansalliseen vahingonkorvausprosessiin, meidän mielestämme oikeusasiamiehen päätös on siihen riittävä, Rusi uskoo.

Hän ei kuitenkaan täsmennä, mitä kautta ja kuinka suuria korvauksia on hakemassa. Valitusta EIT:een Rusi ei ole vielä tehnyt. EIT ottaa kantaa vain osaan sen käsiteltäväksi viedyistä asioista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.