Ruotsissa koronarajoituksia kiristetään jouluaatosta eteenpäin, osa säännöistä hämmentää – kirjeenvaihtaja kertaa epäselvyydet

Ruotsissa koronarajoituksia kiristetään jouluaatosta eteenpäin – kirjeenvaihtaja kertoo, miksi maskisuositus tulee naapurimaahan vasta nyt 5:50
Katso videolta, miten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kuvailee Ruotsin koronatilannetta.

Ruotsin koronastrategiaa on kritisoitu pitkin kuluvaa vuotta. Maassa otetaan tiukemmat rajoitukset käyttöön, mutta edelleen toiminta herättää ihmetystä.

Ruotsissa miljoonaa asukasta kohti koronatartuntoja on ollut reilut 36 200 ja koronakuolemia 789. Suomessa vastaavat luvut ovat hieman alle 5 880 ja 88.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto sanoo Ruotsissa olevan tehohoidon lääkäreistä pulaa. Lääkäripulan lisäksi myös tehohoitopaikat uhkaavat loppua, sillä potilaiden määrä nousee koko ajan.

– Terveydenhuolto on täällä todella, todella tiukilla. Eletään ihan kriittisiä aikoja, sanoo Lehto.

Tarvitaan selkeitä linjauksia

Ruotsin uusissa koronarajoituksissa on myös epäselvyyksiä.

Yksi rajoituksista koskee kauppoja, joiden pitää rajoittaa asiakasmääriään. Linjauksessa on kuitenkin epäselvyyksiä, sillä mitään konkreettisia asiakasmääriä ei määrätty kaupoille.

– Jokainen kauppa joutuu periaatteessa määrittelemään sen itse. Toisaalta sitten taas ilmoitettiin, että jos kauppakeskus tai kauppa on liian täynnä, voidaan se sulkea viranomaisten toimesta, ihmettelee Lehto.

Lehto epäilee viranomaisten pelkäävän antaa ruotsalaisille määräyksiä. Toiminta on täysin erilaista verrattuna siihen, miten Suomessa on toimittu taistelussa koronaepidemiaa vastaan.

Katso ylhäällä olevalta kirjeenvaihtajan arvio, millaisia ongelmia Ruotsin koronatilanteeseen liittyy.


Lue myös:

    Uusimmat